Nouă cadre medicale de la Unitatea de Primire Urgențe de la Județean sunt izolate la domiciliu după ce au intrat în contact cu un pacient cu coronavirus. În România numărul total de cazuri de coronavirus a ajuns la 1029

Având în vedere dezastrul de la Spitalul Județean din Suceava, președintele Consilului Județean Brașov a răspuns la întrebările jurnaliștilor referitoare la cadrele medicale care ar putea fi infectate cu coronavirus.

„Sunt 9 persoane de la UPU de la Spitalul Clinic Județean de urgență Brașov (medici, asistente, infirmieri) care au intrat în contact cu un pacient despre care nu se știa că are coronavirus când a ajuns la urgență. Ulterior a fost testat și rezultatul a fost pozitiv. Cadrele medicale au fost testate și se află în izolare la domiciliu. Rezultatele testelor au fost negative. Nu am cunoștință ca vreun medic să fie testat pozitiv, încerc să aflu informații în fiecare zi“, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Mai sunt la Brașov 8 medicale izolate la domiciliu după care au avut contacte cu persoane cu coronavirus însă în mediul privat, nu la serviciu. Și în aceste cazuri testele sunt negative la personalul medical.

Președintele Consiliului Județean Brașov a mai spus că sunt echipamente de protecție la Brașov. Sunt stocuri pentru 35-40 de zile.

1029 de cazuri de coronavirus la nivel național

Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). 

Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi  a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate  15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 10.024 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. 

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie, au decedat.

 

Adauga comentariu