O angajată de la Centrul de Plasament Dacia, cercetată după ce a lovit un copil. I s-a suspendat și contractul de muncă până la finalizarea anchetei

Cazul a fost adus în atenția opiniei publice de ASUM. Asociația a relatat pe pagina de Facebook că un copil 14 ani, instituționalizat la Centrul de Plasament Dacia susține că a fost agresat fizic de o angajată a orfelinatului. Incidentul s-ar fi petrecut în 29 octombrie.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov  s-a sesizat imediat după ce a aflat de incident. „Cazul a fost sesizat către organele de poliție, acestea urmând a face cercetările care le revin potrivit competențelor. Angajatei în cauză i-a fost suspendat contractul de muncă, aceasta făcând în continuare obiectul unei cercetări interne în vederea luării tuturor măsurilor legale care se impugn. Copilul față de care a avut loc agresiunea a fost inclus într-un program de consiliere specific acestei situații. În vederea evitării pe viitor a unor situații similare vom proceda la instruirea suplimentară a personalului“, a declarat Lidia Mailat, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

 

 

Adauga comentariu