O bandă de hoți care arunca în aer bancomate au fost prinși în flagrant în Covasna. Sunt suspectați că au dat și loviturile de la bancomatele din Poiana Brașov și Sinaia

În această dimineață, polițiștii au depistat în flagrant, pe raza localității Ozun, din județul Covasna, doi bărbați, cu vârste de 25, respectiv 38 de ani, în timp ce sustrăgeau bani dintr-un bacomat amplasat pe raza acestei localități, prin producerea unei deflagrații. A fost prins și complicele lor care i-a transportat cu mașina. Cei trei sunt suspectați că au aruncat în aer și un bancomat din Poiana Brașov de unde au furat 100.000 de lei și 1000 de euro. Hoții ai fu aplicat aceeași metodă și în 10 februarie de la Sinaia.

„La data de 20 martie, în jurul orei 04.15, în localitatea Ozun, județul Covasna, au fost prinși în flagrant doi bărbați, care ar fi distrus bancomatul sucursalei unei bănci din localitate, prin provocarea unei explozii.

După producerea deflagrației, cei doi ar fi pătruns în incinta unității bancare, situată la parterul unui bloc de locuințe, prin forțarea ușii de acces și ar fi strâns banii din cutiile bancomatului, iar după ce au ieșit și încercau să își asigure scăparea, au fost prinși în flagrant de polițiști.

Ulterior, în municipiul Brașov, în incinta unei benzinării, a fost depistat și un complice al acestora, care le-ar fi facilitat transportul către și dinspre localitatea Ozun.

Cei trei bărbați sunt bănuiți de săvârșirea acestui gen de infracțiuni și există date cu privire la implicarea acestora și în comiterea faptelor de distrugerea bancomatelor și furtul banilor din Poiana Brașov și Sinaia.

Bărbații în cauză se află în prezent în custodia polițiștilor, pentru continuarea cercetărilor în vederea probării întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale care se impun“, a anunțat Poliția Brașov.

Metodă furată din Marea Britanie

Metoda jafurilor de la bancomat a fost „ furată“ din Marea Britanie. Potrivit BBC, în ultimii patru ani, atacurile de la bancomate s-au dublat de la 400 în 2017, la 723 în 2017. De-a lungul timpului, mai multe bande de hoți au aruncat în aer bancomate. Ultima bandă a fost anihilată de polițiști după ce, trei tâlhari, au jefuit 23 de bancomate și au furat 1,5 milioane de lire. Hoții au fost prinși de poliție la Mc Donalds unde se opriseră să ia micul dejun. Tâlharii au fost condamnați și au primit 9-10 ani de închisoare. Statisticile arată că unul din cinci atacuri la bancomate din Europa se petrece în Marea Britanie. 

 

Adauga comentariu