O nouă anchetă la Psihiatrie. Pacient decedat, îngropat gol și într-un sac de plastic

Imagini tulburătoare, cu un pacient decedat, îngropat gol și într-un sac de plastic au devenit virale de internet. Imaginile au fost publicate de Asociația ASUM pe o rețea de socializare și sunt de câteva luni. Totul după ce Spitalulde Psihiatrie a mai fost zguduit de un alt scandal: un asistent a fost prins că fura din banii bolnavilor. Mai mult există suspiciuni că unii pacienți au fost folosiți pe post de cobai pentru teste clinice.

Incidentul s-a petrecut în luna martie la Secția din Vulcan. Directorul spitalului a recunoscut situația și a declarat că tocmai acest incident a dus la descoperirea asistentului care a furat banii bolnavilor.  

Povestea așa cum este ea prezentată de ASUM:

„În urmă cu ceva timp, conducerea Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov ne asigura că "pacienții vor fi tratați cu demnitate umană și că banii acestora vor fi bine administrați”! Slogan interesant. Ar fi trebuit oare să le mulțumim pentru anunțul făcut? În urmă cu ceva timp, o persoană de sex masculin care provenea dintr-un centru de plasament(B.P.C) și care a fost internată în cadrul Secției de Psihiatrie, a decedat. L-au trântit cu "demnitate" într-un sac de plastic și l-au îngropat. Cu toate că acesta dispunea de sume de bani, conducerea Spitalului a avut o scăpare de "demnitate"! Cum este posibil așa ceva? Unitatea medicală dispune de sume de bani alocate pentru acoperirea cheltuielilor de înmormântare. Aici se pare că nu era cazul ca Spitalul să cheltuiască ceva. Persoana decedată dispunea, sau ar fi trebuit să dispună de bani proprii. Ce s-a întâmplat cu banii persoanei decedate și cât de bine au fost ei administrați, asta rămâne să stabilească cei îndrituiți să o facă. Acest caz ar trebui investigat serios, inclusiv cauza /cauzele decesului. Din ce am aflat și noi, se pare că pacientul era ținut mai mult legat, într-o cușcă! Nu știm dacă este adevărat. Ar fi îngrozitor!Cu siguranță se vor găsi martori care să relateze, trebuie doar ca cineva să-i întrebe. La vremea respectivă am discutat, telefonic, cu o persoană angajată care ne-a asigurat că persoana decedată a fost îngropată creștinește, îmbrăcat! Imaginile nu mint, din păcate! Imaginile sunt dure dar opinia publică trebuie să le vadă. Trebuie învățat ceva, în special cei din conducerea Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov care clamează "demnitatea"! Bietul om! Avem însă o întrebare și pentru cei care organizează concursurile astea pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile medicale! Concursurile sunt "pe bune"? De ce sunt atrași cei care își doresc să ocupe aceste funcții? Am înțeles că luăm...de la cei vii, dar luăm și de la decedați?“, au scris reprezentanții ASUM pe Facebook.

FOTO Asociația ASUM

Adauga comentariu