Olivier Kaye, solistul care și-a tatuat pe mână logo-ul festivalului Cerbul de Aur

Olivier Kaye, concurentul belgian care în 2018 a câștigat Premiul I și Premiul Publicului la ediția aniversară a festivalului, interpretând piesele „Goodbye Philadelphia” și „Să nu-mi iei niciodată dragostea”. și-a tatuat logo-ul Festivalului pe încheietura mâinii. A mărturisit că  a fost de impresionat de scena şi publicul din Brașov.

Olivier Kaye are multe talente. Adoră să cânte, să joace în musicaluri, iubește cărțile și mâncarea. Are 26 de ani și este un cântăreț autodidact dintr-o familie non-muzicală. Mai întâi a participat la concursuri de cântat în localitatea natală și apoi la evenimente mai mari.

În 2010, împreună cu corul La Petite Marie de la Harzé, a participat la două evenimente: ”I Muvrini et les 500 Choristes” și ”Les Fous Chantants d’Alès”, alături de Patrick Fiori și Anggun, în regia lui Jacky Locks. În același an, în paralel cu corul, a început să cânte solo și s-a înscris în competițiile TV X Factor și The Voice Belgia. A fost selectat pentru cel de-al cincilea sezon al The Voice Belgia la 22 de ani și a ajuns în finală, în echipa lui Quentin Mosimann, în aprilie 2016. Mai târziu, era văzut drept reprezentantul belgian la Eurovision 2017, la Kiev, dar competiția națională a fost adjudecată de Blanche.

În anul 2017 a avut șansa de a colabora cu artiști precum Aleksander Rybak, PUGGY, Quentin Mosimann, Ashley Hicklin, Alex Germys, Nicolas Dorian și Pat Lemoine. În plus, a participat la spectacolul Talents Sing Eurovision, împreună cu Sandra Kim, Johnny Logan, Tom Dice și talentele de la The Voice Belgia.

După toate acestea, el a decis să se dedice muzicii și s-a înscris la IMEP (Institutul Superior de Muzică și Pedagogie) din Namur în secțiunea Canto Pop, a profesorului Nicolas Dorian. A apărut în primul său musical, ”EnChanté”, apoi în ” Hercule: Le Destin d’un Dieu”, jucat la Teatrul din Liege și la Studio des Arte Vivants din Casablanca. Tot în 2017 a avut șansa de a se alătura grupului With Us și de a participa la evenimente private și diverse spectacole.

Cerbul de Aur, o rampă de lansare

Aventura de la Cerbul de Aur l-a făcut să revină în România. „A fost un an incredibil! Am avut ocazia să vin de trei ori în România – prima dată la Cerbul de Aur, a doua oară pentru selecția națională Eurovision și a treia oară pentru Festivalul de Muzică "George Grigoriu". Aceste trei experiențe m-au îmbogățit sufletește și profesional.

Muzicianul a fost impresionat de premiul câștigat. „Acordarea acestui premiu m-a onorat, sunt mândru. Am fost cu adevărat impresionat de această aventură, încât am decis să-mi fac un tatuaj cu simbolul Cerbului de Aur pe încheietura dreaptă. Atât de mulți artiști buni au cântat pe acea scenă, încât mi se pare incredibil că am luat eu premiulAm păstrat legătura cu Ovi Jacobsen și cu Shani Rose (USA). Împreună cu ei am lucrat la o melodie ("Right Now") care speram să reprezinte România la Eurovision. Și aceasta a fost o colaborare extraordinară“, mai spune artistul

„În ultimul an am fost pe două scene importante pentru a-mi arăta talentul în fața unui public necunoscut și pentru a câștiga un loc în lumea muzicală. O mare șansă, de care sunt foarte mândru. Cea mai frumoasă amintire de la Cerbul de Aur este votul publicului român. Îmi va rămâne pentru totdeauna în suflet și-n memorie. Am fost extrem de emoționat. În plus, erau trei concurenți români în competiție, dar publicul m-a ales pe mine, așa că premiul are o semnificație specială. Îi sfătuiesc pe concurenții din acest an să profite de fiecare clipă, pentru că totul este foarte concentrat și intens. Să țină minte tot ce trăiesc la Cerb. Să-i încânte pe oameni și să profite la maximum de zâmbete le și generozitatea publicul român“, a mai spus artistul.

 

 

Adauga comentariu