Orașul edililor condamnați. Viceprimarul cu atribuții de primar prins cu alcool la volan, primarul ales condamnat pentru corupție, iar consiliul local se dizolvă

Predealul a ajuns în ultimul an orașul nimănui. Din cauza condamnărilor, a demisiilor și a ambițiilor politice, orașul a ajuns sat fără câini. După mai multe runde de întâniri și chiar ultimatumuri, Prefectura a decis să dizolve Consiliul Local Predeal, care și așa era ca și inexistent. Primarul Liviu Cocoș și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu (a dat locuințe ANL cu dedicație pe vremea când era consilier local), iar cei carre i-au preluat atribuțiile sunt dezinteresați. 

Acum vine o nouă problemă. viceprimarul cu atribuţii de primar, Sebastian Fleşieru, a fost condamnat de Judecătoria Zărneşti după ce a fost prins băut la volan. „Condamnă pe inculpatul Sebastian Fleşieru la pedeapsa amenzii penale de 8.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Atrage atenţia inculpatului asupra împrejurării că pedeapsa amenzii poate fi înlocuită cu închisoarea, în caz de neplată a amenzii“, se arată în sentința dată de Judecătoria Zărnești. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.

Cum a ajuns Predealul sat fără câini

S-a ajuns la această situație în urma unei cronologii de împrejurări după cum urmează:

Prin Ordinul Prefectului (OP) județul Brașov nr.526 din 22.06.2017, s-a constatat încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al orașului Predeal al lui Liviu Cocoș (PNL), ca urmare a condamnării pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Astfel, de la data de 22.06.2017, atribuțiile funcției de primar au fost exercitate de drept de către viceprimarul Nicolae Bucur (PNȚ-CD), până în data de 31.10.2017, când Consiliul Local Predeal i-a încetat mandatul, în aplicarea strictă a prevederilor art.9 din Legea nr.393/20049, prin HCL nr.140/31.10.2017, întrucât și Nicolae Bucur a fost condamnat la un an închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.    

De la acea dată, Consiliul Local Predeal și-a ales un nou viceprimar în condițiile legii, în persoana lui Fleșieru Sebastian Constantin (PNL).

Acesta însă a fost exclus din organizația locală PNL Predeal, conform Deciziei nr.33/04.09.2018 a Biroului politic județean PNL Brașov, validată de Decizia nr.3/24.09.2018. Decizia i-a fost comunicată și lui Fleșieru Sebastian Constantin în termenul legal, de cinci zile de la adoptare, care a contestat-o la Comisia Județeană de Arbritraj a PNL Brașov. Contestația i-a fost respinsă, după cum reiese din minuta Hotărârii nr.66/05.02.2019, ca fiind neîntemeiată.

În consecință, s-a emis OP nr.255/05.03.2019 de încetare a mandatului de consilier local pe numele lui Fleșieru Sebastian Constantin înainte de expirarea duratei normale a acestuia în Consiliul Local Predeal  și declararea ca vacant al locului acestuia.

Și acest Ordin a fost atacat în Contencios Administrativ, Fleșeriu Șebastian Constantin solicitând instanței suspendarea efectelor OP nr.255/05.03.2019. Acțiunea i-a fost admisă  de Tribunalul Brașov, până la soluționarea definitivă a litigiului nr. 567/62/2019 aflat pe rolul aceleiași instanțe, prin care Fleșeriu Sebastian a dat în judecată PNL sucursala Brașov din cauza excluderii sale din PNL.

În condițiile legii a fost ales un alt viceprimar, în persoana lui Adam Lucian (ALDE), care a preluat și atribuțiile de primar al localității Predeal. Însă, în data de 26.06.2019, Adam Lucian și-a dat demisia din funcția de viceprimar al orașului Predeal.

 

Adauga comentariu