Percheziții la Direcția Sanitară Veterinară Brașov. Mai multe firme sunt suspectate de evaziune fiscală

Polișiștii și procurorii au descins astăzi la sediul Direcției Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Brașov unde efectuează mai multe percheziții. Potrivit unor surse perchezițiile au la bază suspiciuni de evaziune fiscală la firme de contrucții, dar și la mai multe ferme. În dosarul penal ar fi vizate și persoane din conducerea DSVSA Brașov.

Perchezițiile de la Brașov fac parte dintr-un dosar mai amplu, după cum au confirmat polițiștii. În total au fost făcute 140 de percheziții în 16 județe.

„Poliţiştii din Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează la această oră, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, 140 de percheziții, în 16 județe, la sediile unor firme, a unei instituţii și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Perchezițiile sunt desfășurate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş,  în județele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Maramureş, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu şi Vâlcea, într-un dosar de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2017 –2019, reprezentanţii unor societăţi comerciale din Mureş şi Braşov, având ca obiect de activitate construcţii, ar fi valorificat deşeuri feroase şi neferoase provenite din demolarea unor imobile şi ar fi construit hale metalice fără documente legale. De asemenea, ar fi efectuat operaţiuni comerciale cu animale vii fără a fi înregistrate în contabilitate şi fără respectarea documentelor privind trasabilitatea acestora.

Au fost puse în executare 10 mandate de aducere faţă de persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor“, a anunțat Poliția Română.

Sursa FOTO: brasovtv.com

Adauga comentariu