Percheziții la o rețea de contrabandiști. Aduceau parfurmuri și cosmetice contrafăcute din Turcia și le vindeau pe post de produse originale

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice din Brașov au  efectuat  cinci percheziţii în Brașov, într-un dosar penal de contrabandă. Au fost vizate domiciliile unor persoane fizice, bănuite că ar fi introdus în țara noastră  produse de parfumerie, cosmetice și articole de îmbrăcăminte, purtând denumirile unor mărci celebre, susceptibile a fi contrafăcute.

De fapt, produsele ar fi fost fabricate în spaţiul extracomunitar, respectiv în Turcia, și nu ar fi fost declarate la organele vamale, în scopul sustragerii de la plata T.V.A. –ului şi a taxelor vamale aferente.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 5.200 de parfumuri, 130 de produse cosmetice și peste 900 de articole de îmbrăcăminte, valoarea lor de piață estimată fiind de 450.000 de lei. Polițiștii au condus la audieri patru persoane, față de care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice și de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86/2006 privind Codul Vamal“, a anunțat Poliția Brașov.

 

Adauga comentariu