Percheziții la suspecți acuzați de infracțiuni informatice. Gruparea acționa în SUA. La una dintre adrese se aflau și doi copii care s-au speriat și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Polițiștii nu au mai percheziționat acea locuință

Polițiștii din cadrul BCCO Brașov, sub coordonarea procurorilor DIICOT-Brașov în colaborare cu oamenii legii din Vâlcea și Brăila au descins în această dimineață la 20 de adrese din Brașov,Vâlcea și Brăila. Perchezițiile au vizat o grupare infracțională organizată specializată în infracțiuni informatice, care în perioada august 2018-decembrie 2019 a acționat pe teritoriul SUA.

„În aceeași cauză, concomitent au fost efectuate percheziții în Ungaria și Germania. În Brașov au fost efectuate 18 perchezitii domiciliare, pentru care existau mandate de percheziție la domiciliul persoanelor suspecte, precum și în locații unde existau indicii că persoanele cercetate ar locui fără forme legale“, au anunțat reprezentanții Poliției Brașov.

Descinderile s-au complicat puțin la una dintre locuințe, unde mascații au dat peste o femeie și doi copii de 8 ani și 10 ani. Cei mici s-au speriat de gălăgie, iar mama lor a chemat ambulanța. Copiii au primit îngrijiri medicale și sunt acum în afara oricărui pericol. Femeia a susținut că oamenii legii au greșit adresa, dar reprezentanții Poliției spun că au avut mandat de percheziție legal pentru acea locuință. 

Chiar dacă adresa la care au descins polițiștii era cea din mandat, în procesul verbal încheiat se observă că suspectul căutat nu locuia acolo. Femeia, mama celor doi copii, a declarat că familia ei locuiește la acea adresă și nu suspectul căutat de oamenii legii. De asemenea femeia a mai spus că nu are alte observații de făcut, dar a ținut să menționeze că acțiunea i-a speriat foarte tare pe cei copii. În plus, tot în procesul verbal se menționează că percheziția nu a mai avut loc.

Adauga comentariu