Peste 1900 de persoane sunt în izolare la Brașov. Rata mortalității în județ a ajuns la 6.54%

Direcția de Sănătate Publică informează că, în județul Brașov 36 de persoane sunt în carantină și 1.915 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală. 

În ultimele 24 de ore, efective formate din peste 260 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au verificat aproximativ 1.800 de persoane, precum și 3 agenți economici sub aspectul respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. 

Au fost identificate 2 persoane care nu au respectat măsurile de autoizolare, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei. Persoanele în cauză au fost plasate în carantină instituţionalizată, urmând a suporta costurile acesteia.

În județul Brașov se înregistrează un număr total de 826 cazuri confirmate pozitiv (reprezentând 4.07% din cazurile la nivel național), din care 450 de persoane vindecate și 54 de decese (rata mortalității la nivel județean este de 6.54%). Brașovul se situează pe locul 4 în clasamentul național după numărul de cazuri confirmate, iar pe locul 8 după numărul de decese.

Adauga comentariu