Peste 200 de persoane în carantină la Brașov. 16 pacienți infectați cu coronavirus s-au vindecat și au fost externați

În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică disponibile la ora redactării acestui material, 202 persoane se află în carantină, iar 3.741 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

La Brașov, potrivit raportării de ieri erau 124 de cazuri de coronavirus. Tot ieri au fost externate de la Spitalul de Boli Infecțioase alte opt persoane, 4 bărbați si 4 femei. Astfel, numărul celor vindecați la Brașov se ridică la 16.

S-au efectuat 2.627 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. Poliția și Direcția de Sănătate Publică Brașov au aplicat două sancțiuni pentru nerespectarea acestor condiții, persoanele respective fiind plasate în carantină instituționalizată și urmând să suporte costurile aferente perioadei de carantină.

Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, polițiștii și jandarmii au aplicat 419 sancțiuni, în valoare de peste 186.000 lei.

Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
 

Adauga comentariu