Peste 4000 de persoane în carantină sau autoizolare. Primăria amenajează al cincilea centru de carantină. Cinci pacienți din Brașov sunt în stare gravă

În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 198 de persoane se află în carantină, iar 4.033 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. La Brașov sunt, potrivit raportării de ieri 127 de cazuri de coronavirus. Cinci dintre pacienți sunt în stare gravă internați la Reanimare. La Brașov nu s-a înregistrat niciun deces până acum. 16 pacienți s-au vindecat și au fost externați de la Infecțioase.

Primaria Brașov a pregătit și cel de al cincilea centru de carantinare. „Având în vedere evoluția numărului de persoane care trebuie internate intr-un centru de carantina, Primaria Brasov a pregătit încă un centru care sa primească aceste persoane. Este cel de al cincilea din municipiul Brasov. Primele 4 centre au un număr total de 123 de camere. In cel de a cincilea centru am pregătit 11 camere și, in funcție de solicitari, numărul acestora poate creste“, a anunțat Primăria Brașov.

Polițiștii și jandarmii au efectuat 2.547 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. Două persoane au fost sancționate pentru nerespectarea acestor condiții și au fost plasate în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile acesteia. Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, s-au aplicat 353 de sancțiuni, în valoare de peste 373.000 lei.
 

Adauga comentariu