Peste 5000 de persoane în carantină sau autoizolare la Brașov. Ni se recomandă să purtăm mască în spațiile publice

În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 364 de persoane se află în carantină, iar 4.920 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. Până la ultima raportare la Brașov erau 175 de cazuri și două decese. 23 de persoane s-au vindecat.

Oamenii legii au efectuat 1.873 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. S-au constatat două cazuri de nerespectare a acestor condiții, persoanele respective fiind sancționate cu amendă totalizând 14.000 de lei și plasate în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile acesteia.

Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 314 sancțiuni, în valoare de 598.000 lei.

Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

FOTO Arhivă

Adauga comentariu