Peste 600 de persoane izolate la domiciliu. Cifra s-a triplat în această săptămână. Au revenit și amenzile

Direcția de Sănătate Publică anunță că în județul Brașov, 125 de persoane sunt în carantină și 626 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. Tot mai mulți români s-au întors acasă din străinătate. În această săptămână, numărul celor aflați în izolare s-a triplat. Dacă acum trei zile erau doar 200 acum s-a ajuns la peste 600.

Echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Județean au aplicat și 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei, conform Legii 55/2020, art. 65, lit. j (nerespectarea interdicțiilor de a organiza mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spații deschise, ori întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise).

Reamintim că din data de 15 mai 2020, România se află în stare de alertă, instituită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea nr.24/14.05.2020. Durata acestei stări este de 30 de zile, perioadă prevăzută cu o serie de restricții și obligații menite să evite răspândirea epidemiei de COVID-19. Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de igienă și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Pericolul rămâne la fel de mare. De aceea, solicităm precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, purtarea mijloacelor de protecție individuală, recomandă Prefectura Brașov.

Adauga comentariu