Peste 900 de persoane în carantină sau izolare la Brașov

Direcția de Sănătate Publică informează că, în județul Brașov, 99 de persoane sunt în carantină și 829 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

În județul Brașov se înregistrează un număr total de 670 cazuri confirmate pozitiv (reprezentând 3.78% din cazurile la nivel național), din care 359 persoane vindecate și 44 decese (rata mortalității la nivel județean este de 6.57%). Brașovul se situează pe locul 6 în clasamentul național după numărul de cazuri confirmate, iar pe locul 10 în funcție de numărul de decese.

În ultimele 24 de ore, efective formate din aproximativ 420 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au executat peste 530 de misiuni specifice.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii au acționat în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, atragând atenția că numai împreună și respectând aceste reguli vom reuși să depășim cu bine situația creată de pandemie.

Echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile au aplicat trei amenzi contravenționale în valoare de 1.200 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. 

Reamintim că din data de 15 mai 2020, România se află în stare de alertă, instituită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea nr.24/14.05.2020. Durata acestei stări este de 30 de zile, perioadă prevăzută cu o serie de restricții și obligații menite să evite răspândirea epidemiei de COVID-19. Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de igienă și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Pericolul rămâne la fel de mare. De aceea, solicităm precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

Adauga comentariu