PMP Brașov îl susține pe Theodor Paleologu în cursa internă pentru stabilirea candidatului partidului la alegerile prezidențiale

Prezentă la Brașov, Ioana Constantin, Secretar general adjunct, a anunțat că PMP va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale. În acest moment se desfășoară o campanie internă în partid pentru a stabili candidatul cu care partidul va merge în alegeri, iar săptămâna următoare vor anunța public candidatul propriu.

În acest moment sunt cinci persoane în cursa internă: Theodor Paleologu, Mihai Neamțu, George Mioc, toți trei din afara partidului, Eugen Tomac și Robert Turcescu din interiorul partidului. Theodor Paleologu este candidatul pe care îl susține PMP Brașov, după cum a precizat Costel Mihai, președintele PMP Brașov. Acesta a precizat că a purtat discuții cu membrii de partid din Brașov și cu persoane din diferite medii social-profesionale din Brașov. După toate aceste discuții s-a luat decizia susținerii lui Theodor Paleologu. Un alt motiv pentru susținerea lui Paleologu este faptul că acesta, pe vremea când a fost ministru al Culturii în 2009, a susținut demersul privind întoarcerea Cetății Râșnov în proprietatea Orașului Râșnov.

Costel Mihai a mai precizat că dacă la nivel național se va lua decizia susținerii altui candidat, altul decât Theodor Paleologu, PMP Brașov va susține candidatul, chiar și dacă acesta va fi Mihail Neamțu.

Mihail Neamțu și George Mioc au fost prezentați de către secretarul general adjunct, Ioana Constantin, ca fiind candidații conservatori din această cursă. Mihail Neamțu a fost prezentat de Ioana Constantin ca fiind o voce credibilă în zona conservatoare. Orientarea ideologică este în zona dreptei populare, creștin-democrate și conservatoare. Acesta a contribuit în 2011 la manifestul partidului Noua Republică și a avut colaborări politice în trecut și cu PNȚ-CD și PNL.

George Mioc a fost prezentat ca un român stabilit în Statele Unite ale Americii, conservator. George Mioc se prezintă în spațiul public ca o persoană care spune că „Vom face România mare și puternică! Vreau să fac din ţara mea o Nouă Românie.”

Eugen Tomac este președintele partidului și europarlamentar ales la alegerile din 26 mai 2019, iar Robert Turcesc, deputat, vine din jurnalism.

Ioana Constantin a criticat tăierea bugetului de la Educație făcută de Guvernul Dăncilă și a prezentat măsurile pe care le susține PMP pentru votul în Diaspora

Pe actuala rectificare bugetară s-au tăiat bani de la Educație. Ioana Constantin a precizat că acest lucru înseamnă anularea unor programe. Este vorba de programele Merg la Școală prin care se dădeau rechizite elevilor și România Digitală prin care se dădeau tablete elevilor și se dotau școlile cu table digitale, a precizat secretarul general adjunct. Tot Ioana Constantin critică și faptul că în ultimii cinci ani au fost închise 1700 de biblioteci la nivel național.

În contextul în care România are a treia cea mai mare rată a abandonului școlar timpuriu din UE, România taie finanțarea pe proiecte care pot reduce rata abandonului școlar.

În privința votului în Diaspora, Ioana Constantin a precizat că PMP susține extinderea zilelor de vot în Diaspora și susține votul prin corespondență în Diaspora pentru care se pot face înscrieri până la data de 11 septembrie 2019.

PMP mai are două propuneri în ceea ce privește votul în Diaspora. Una vizează extinderea programului secțiilor de votare, în funcție de câți alegători sunt la rând, decizie pe care să o poată lua președintele de secție, în așa fel încât să poată vota toți cei care sunt la rând. O a doua propunere este realizarea hărților comunităților de români din Diaspora, astfel încât să se știe câți români sunt și unde, date care vor fi folosite la stabilirea secțiilor de vot. Această treabă ar intra în sarcina MAE. De asemenea, PMP susține și introducerea votului electronic.

Adauga comentariu