Poliția în acțiune la Brașov! Amenzi în valoare de 47.000 lei în rândul comercianților economici

Ieri, 12 decembrie, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, în colaborare cu inspectori din cadrul Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Brașov și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Brașov, au desfășurat activități pe linia combaterii comerțului ilegal cu produse agroalimentare și evaziunii fiscale din acest domeniu.

În acest sens, polițiștii au acționat pentru prevenirea desfășurării actelor și faptelor de comerț fără respectarea prevederilor legale, pentru identificarea comercianților care desfășoară acte de comerț cu încălcarea legislației incidente în vigoare, dar și pentru depistarea celor care au achiziționat și comercializat mărfuri, fără documente legale de proveniență.

În cadrul acțiunii derulate pe raza municipiului Brașov, în intervalul orar 13:30-16;30, au fost verificate 35 persoane fizice și juridice, care desfășurau activități de comerț cu produse agroalimentare, respectiv activități economice în domeniul alimentației publice. Au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 47.000 lei.

De asemenea, a fost confiscată suma de 360 lei, reprezentând bani rezultați din vânzare de produse, nefiscalizați pe casa de marcat și întreruperea temporară a activității unui operator economic, care funcționa fără a fi autorizat de către organismele prevăzute de legislația incidentă în vigoare.

Adauga comentariu