Poliția Municipiului Brașov verifică activitatea taximetriștilor. Amenzile acordate ating suma de aproximativ 6.500 lei

În perioada 7-9 octombrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, au organizat și desfășurat o acțiune, cu scopul reducerii numărului accidentelor grave de circulație, în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane în regim taxi, eliminării pirateriei în domeniu și verificării activității taximetriștilor autorizați, impunerii respectării normelor legale, ce privește activitatea de taximetrie, diminuării concurenței neloiale în domeniu, verificării alcoolscop a tuturor conducătorilor de vehicule, care efectuează acest gen de transport.

Principalul obiectiv al acțiunii l-a reprezentat reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, precum și sancționarea faptelor de nerespectare a normelor legale privind efectuarea transportului  public de persoane în regim taxi. 

În cadrul acțiunii, au fost oprite și verificate 81 de autovehicule și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor este de aproximativ 6.500 lei.

Cu această ocazie, polițiștii au depistat un conducător auto care efectua transport public de persoane, fără a fi autorizat. Acestuia i s-a reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare. De asemenea, șoferului i-a fost suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni. 

Adauga comentariu