Polițiștii din Brașov implicați în siguranța pietonilor și bicicliștilor. 185 de sancțiuni contravenționale într-o singură zi

Ieri, 6 noiembrie, polițiști din cadrul Serviciul Rutier Brașov au organizat și desfășurat, pe raza județului Brașov, o acțiune care a vizat atât creșterea gradului de siguranță rutieră, cât și prevenirea producerii accidentelor de circulație ale căror cauze generatoare sunt abaterile săvârșite de către bicicliști și pietoni.

Obiectivele acțiunii au fost: prevenirea producerii accidentelor de circulație cauzate de bicicliști și pietoni care încalcă normele rutiere, combaterea cauzelor generatoare ale acestor accidente, în sensul combaterii indisciplinei pietonilor și bicicliștilor și a abaterilor acestora, creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezența lucrătorilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat, atât în mediul urban și rural, cât și pe sectoarele de drum situate în afara localităților, conștientizarea acestor categorii de participanți la trafic asupra riscurilor generate de încălcarea normelar rutiere și asupra urmărilor acestui gen de fapte.

În cadrul acțiunii au participat 91 de polițiști, care au constatat și aplicat un număr total de 185 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 122 au fost pentru abateri săvârșite de către pietoni, iar 63 pentru nerespectarea normelor rutiere de către bicicliști.

Cadrele de poliție au surprins 78 pietoni care erau angajați în traversarea neregulamentară a drumului public. Valoarea totală a amenzilor a fost de aproximativ 3.000 lei.

În ceea ce privește abaterile bicicliștilor, au predominat: lipsa vestei reflectorizante, traversarea drumului public pe trecerile pentru pietoni, în timp ce se află pe bicicletă, conducere fără a ține ambele mâini pe ghidon, defecțiuni tehnice și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

 

Adauga comentariu