Pregătirea domeniului schiabil din Poiana Brașov se apropie de final. Pârtii sigure pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Lucrările de pregătire a pârtiilor, de verificare a instalațiilor de producere a zăpezii și a celor de transport pe cablu se apropie de final. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, domeniul schiabil va fi pregătit în totalitate.

Pentru a crește calitatea amenajării pârtiilor, Primăria Brașov a demarat și o licitație pentru achiziția a două mașini de bătut zăpada, tip ratrac.

,,Și în acest an vom termina la timp pregătirile pentru sezonul de schi. Deja au fost montate plasele și saltelele de protecție, a fost verificată instalația de producere a zăpezii artificiale, tunurile mobile sunt deja pe poziții, la instalația de transport pe cablu mai trebuie făcute încercările de transport cu sarcină de greutate. Pentru a crește eficiența pregătirii pârtiilor, dar și pentru a crește calitatea acestora, am demarat procedura de achiziție a încă două ratracuri, cu o valoarea estimată a investiției de aproape 4 milioane de lei. Având în vedere că dintre ratracurile existente, 3 sunt deja verificate și funcționale, iar al patrulea va fi funcțional începând cu sfârșitul acestei luni, sper ca, încă din acest sezon de schi, amenajarea celor 25 de kilometri de pârtie să se facă cu 6 ratracuri. Acest lucru este încă o garanție că și în acest sezon, cele mai bune pârtii din România vor fi tot la Brașov”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

Până acum s-au finalizat lucrările de revizie a instalațiilor de produs zăpadă artificială, s-au montat toate sistemele de protecție (saltele și garduri fixe), respectiv 120 saltele pe lăncii, 10 saltele pe tunurile fixe și aproximativ 1.000 de metri de plase de protectie fixe.

Tunurile mobile au fost așezate pe poziții. De asemenea, s-au efectuat reviziile mașinilor de amenajat pârtiile. În acest moment, sunt funcționale trei mașini. Pentru a patra mașină, săptămâna viitoare va fi livrat setul de șenile necesar.

Dacă săptămâna viitoare vor fi condiții meteo favorabile, instalațiile de producere a zăpezii artificiale pot fi pornite.

Sursă foto: Dorin Drăgoi 

Adauga comentariu