Pregătiri de Coronavirus la Brașov. 37 de persoane izolate la domiciliu. Compartimente speciale în 3 spitale. Ce măsuri puteți lua pentru a evita îmbolnăvirea

Un bărbat de 25 de ani este primul pacient depistat pozitiv cu coronavirus în România. „Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României.  Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil. A fost la vânătoare cu italianul, a avut contact direct“, a declarat Ministrul Sănătății, Victor Costache.

La Brașov au fost monitorizate 75 de persoane, care au călătorit și au revenit în România din țări care aveau confirmate cazuri de coronavirus. Ieri erau oficial 37 de persoane izolate la domiciliu. Niciunul dintre brașoveni nu prezintă simptome.

La Prefectură a fost organizată aseară o întâlnire unde s-a decis clar cum se va acționa în caz de coronavirus la Brașov. La Spitalul de Boli Infecțioase există un compartimen izolat unde vor fi internate eventualele cazuri. De rezervă s-au mai amenajat alte 25 de locuri la Spitalul din Făgăraș și alte 13 la Rupea. Cazurile grave, dacă vor exista, vor fi trimise la Institutul Național Matei Balș din București.

Ministerul Sănătății a emis o informare cu privire la coronavirus. Ce trebuie și ce nu trebuie să faceți:

Spălați-vă mâinile de multe ori. Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%. Spălarea mâinilor elimina virusul.

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute; Mențineți distanța de cel puțin 1 metru între dumneavoastră și alte persoane, în special când acestea tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată.

Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;

Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul; Momentan, nu există cercetări științifice  care  evidentiază ca folosirea medicamentelor antivirale, pot  preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele funcționeaza doar  impotriva bacteriilor nu împotriva virusului. Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca și metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată și o infecție bacteriană.

Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;

Adauga comentariu