Prima sancțiune pentru profesorul din Săcele care a lovit un elev: 5% din salariu timp de trei luni. Există și o anchetă penală în acest caz

Profesorul de geografie de la Liceul George Moroianu din Săcele, care a pălmuit un elev a fost sancționat de Consiliul de Administrație al școlii cu o penalizare de 5% din salariu timp de trei luni. Inițial Comisia de disciplină din cadrul unității de învățământ propusese doar un avertisment scris.

Profesorul acuzat predă la școală de 10 ani. Susține că elevul este unul problemă. Profesorul a recunoscut că i-a dat două palme și spune că regretă gestul. „A fost un gest instinctiv, când am văzut că dă în cățel cu piciorul. E agresiv și cu colegii lui, m-a mai jignit și pe mine anterior, e un elev-problemă. Îmi pare rău de gest, am exagerat”, a spus prof. Cristian Teodoriu.

Profesorul este cercetat de procurori pentru purtare abuzivă. Camerele de supraveghere au surprins incidentul și arată clar că elevul a fost lovit. ,,În pauză, un profesor, care are calitatea de suspect în dosar, l-a lovit cu palmele peste față pe un elev, de 12 ani, după ce copilul a lovit un câine. Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „purtare abuzivă”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, Simona-Elena Mocanu.

Și Inspectoratul Școlar face propria anchetă. „Din punctul meu de vedere, personal - subliniez -, nu există nici o justificare pentru ca un cadru didactic să agreseze copiii. Copiii trebuie educați, nu dresați. Responsabilitatea este a adultului, de aceea și-a ales această carieră, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un profesor, un profesionist. Pentru mine, agresiunea fizică nu este de imaginat, mă refer și la agresiunea verbală”, a declarat Olga Michaela Judele, inspector școlar general adjunct.

 

Adauga comentariu