Prima tabără de alpinism de intervenție din România, pompierii sunt supuși unor exerciții complexe de salvare

Tabăra „Rope Rescue Brașov 2019” este prima tabără de alpinism de intervenție din România și are loc în perioada 7-11 octombrie. Evenimetul se desfășoară la SOLO TRAINING, de pe strada Gării Dârste. În cadrul evenimentului participă echipele specializate în salvarea de la înălțime din componenta inspectoratelor județene pentru situații de urgență. Tabăra urmărește realizarea unui antrenament complex, în ceea ce privește salvarea de la înălțime din mediu urban și realizarea schimbului de experiență între participanții desemnați să participe la eveniment.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a ocupat de organizarea taberei „Rope Rescue Brașov 2019”. Participanții acestei provocări sunt I.S.U. Brașov, I.S.U. Piatra Neamț, I.S.U. București-Ilfov, I.S.U. Hunedoara și Unitatea Specială în Situații de Urgență Ciolpani

Tabăra se organizează pe parcursul a cinci zile, în patru locații din județul Brașov:

Ziua I - Poligon SOLO Brașov
Ziua II - Poligon SOLO Brașov
Ziua III - AFI Brașov/BCR Brașov/Tâmpa
Ziua IV - Viaductul Teliu
Ziua V - Complex Sportiv Râşnov

Membrii comitetului de organizare (lt. col. Marciu Lucian - I.S.U. BV), lt. col. Aldea Alexandru Cătălin - IGSU, Mr. Breahnea Nicolae - ISU B-IF, lt. Colniceanu Dan – I.S.U. BV, lt. Dina Alexandru – I.S.U. BV) vor verifica și inspecta echipamentul individual și colectiv folosit de fiecare echipă de salvatori și vor supraveghea desfășurarea exercițiilor. De asemenea, aceștia au sarcina de a verifica sistemele de salvare și de a opri/anula exercițiile care nu prezintă siguranță.

În ceea ce privește organizarea echipelor, fiecare echipă de salvatori va fi formată dintr-un team lider și patru salvatori, iar la unele exerciții, unul dintre salvatori va juca rolul unei victime.

După ce echipa primește exercițiul, va avea la dispoziție 15 minute pentru a organiza salvarea cu membrii echipei. Întregul plan de acțiune se aduce la cunoștința comisiei, iar în cazul în care membrii comisiei acordă acceptul echipei, aceasta va avea la dispoziție 90 de minute pentru finalizarea exercițiului. Tratamentul presupusei persoane vătămate va fi același ca și cum ar fi reală, aplicarea primului ajutor medical, dacă este necesar, acordându-se atenție în timp ce se efectuează transferul pe targă, protejând victima de posibile căderi de obiecte, transportarea cu atenție și fără risc de căderi, evacuare fără șocuri pe sisteme.

Echipele trebuie să-și aducă propriul echipament, în stare bună, care este folosit în mod regulat în operațiunile de salvare. De preferință, ar trebui utilizat echipamentul pentru intervenții.

 

Adauga comentariu