Primăria Brașov, interesată de un credit BERD de până la 10 milioane de euro pentru reabilitarea energetică a unităților de învățământ

Primăria Brașov ar putea contracta un credit de până la 10 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu o perioadă de rambursare de 10 ani și o perioadă de grație de trei ani, pentru reabilitarea energetică a școlilor.

„BERD are un program de finanțare rambursabilă prin care poate acorda credite de până la 10 milioane de euro, în condiții foarte avantajoase. În primii trei ani de la accesarea finanţării nu se plătesc rate, aceasta fiind perioada de graţie, iar termenul de rambursare a creditului este de 10 ani. Programul se referă la eficientizarea energetică a clădirilor publice. Am făcut un inventar și ne-am încadra în această valoare pe acordul cu BERD-ul, care este unul foarte bun, cu comisioane și dobânzi nesemnificative în raport cu oferta băncilor comerciale. În discuția pe care o avem cu BERD am decis să ne raportăm la instituțiile de învățământ, respectiv creşe, şcoli şi grădiniţe. E o soluție pe care o luăm în calcul și pe care o vom propune Consiliului Local”, a declarat primarul.

În acest moment, pentru reabilitare energetică a unor clădiri care au destinații de spații pentru învățământ, municipalitatea a pregătit mai multe proiecte, aflate în diferite stadii, care ar putea fi finanțate inclusiv prin acest acord, și în plus are în vedere și proiecte noi, care trebuie elaborate de la partea de documentație și până la cea de execuție. 

Adauga comentariu