Primăria mai bagă peste 400.000 de lei în Centrul de Afaceri. De data aceasta pentru a cumpăra rulouri pentru geamuri. Centrul a ajuns să coste de la 50 de milioane de lei la peste 64 de milioane de lei

Primăria Brașov a lansat o licitație pentru achiziționarea de rulouri pentru geamuri la Centrul de Afaceri din Bartolomeu. În total 1600 de mp. Este dispusă să plătească pentru furnizarea și montarea rulourilor 427.488 de lei, potrivit anunțului publicat pe SEAP.

Centrul de Afaceri din Bartolomeu a fost de departe cea mai problematică investiție din Brașov. Contructorii inițiali au dat țeapă, prețul de tot crescut, o parte din finanțarea europeană s-a pierdut, iar aparatele de aer condiționat s-au stricat în cutii așteptând finalizarea lucrărilor. Centrul a fost în sfârșit inaugurat luna trecută cu o întârziere de trei ani.

Nota de plată: 64,4 milioane de lei

Valoarea totală finală a lucrărilor de execuție și punere în funcțiune este de 64.495.761,87 lei. Lucrările au fost începute de SC Integral SA Buzău cu o durata de execuţie de 16 luni. Până la data de 08.02.2016, când contractul de execuţie a ajuns la termen, SC Integral SA Buzău nu a făcut nici jumătate din ce trebuia să facă. Din cauza acestei firme s-a pierdut finanțarea europeană și s-a descoperit că s-au făcut lucrări de mântuială. Costul lucrărilor executate de SC Integral SA Buzău a fost de 18.980.221,46 lei. Primăria are pe rol mai multe proicese pentru a recupera banii de la firmă.

Investiția a fost finalizată de SC Aeon Building SRL Braşov, costul lucrărilor executate fiind de 44.568.800,60 lei, iar punerea în funcţiune a fost făcută de CPB Grup Instalații Brașov cu un cost de 946.739,81 lei.

Din valoarea totală a proiectului, 8.542.264,36 lei au fost provin din fonduri nerambursabile, restul fiind suportat de la bugetul local. Dacă nu ar fi fost întârzieri, finanțarea europeană ae fi fost de 50%.

Obiectivul noului centru de afaceri

Obiectivul general vizat prin realizarea investiției precum și prin funcționalizarea infrastructurii nou create este reprezentat de susținerea dezvoltării economice și sociale a Zonei Metropolitane Brașov prin susținerea prioritară a start-upurilor în cercetare inovare în domeniul energiei regenerabile, a firmelor active în domeniul energiei regenerabile, tehnologiei informației și comunicațiilor, industriei aeronautice și electrotehnice și în domeniul economiei sociale.

FOTO Primăria Brașov

 

Adauga comentariu