Primăria plătește 5 milioane de lei pentru actualizarea Planului Urbanistic General. Licitația a fost reluată după ce luni la rând a fost blocată de contestații

Primăria caută din nou o firmă pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Brașovului. Pentru întocmirea documentației au fost alocați 5 milioane de lei, iar licitația este în curs.

,Zilele acestea a fost reluată procedura pentru achiziția elaborării documentației  în vederea Actualizării Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov. Această licitație a fost blocată mai multe luni, dar după ce am câștigat la CNSC (Consiliul național de Solucționare a Contestațiilor) și la Curtea de Apel, suntem în etapa de depunere a ofertelor. Termenul limită este 31 ianuarie. Mă bucur că am reușit reluarea licitației, având la baza același caiet de sarcini, care a fost elaborat împreună cu Banca Mondială. Am ținut foarte mult ca acest caiet de sarcini, care stabilește obiectivele pentru proiectantul care va realiza actualizarea PUG-ului, sa aibă o forma care sa ne garanteze că, indiferent de cine va depune oferte si de cine va câștiga, vom avea cea mai buna varianta de dezvoltare a orașului, care să fie orientată pe creșterea calității vieții brașovenilor și pe continuarea dezvoltării economice“ a precizat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

Coordonatorul echipei Băncii Mondiale care a asigurat consultanța pentru elaborarea caietului de sarcini, Andrei Mitrea, a precizat că „în caietul de sarcini este prevăzut un termen de 36 de luni pentru realizarea PUG-ului de către câştigătorul acestei licitaţii, această durată fiind deja cea mai scurtă posibil din punct de vedere procedural. Acest caiet de sarcini are un nivel de performanţă foarte ridicat - atât în context naţional, cât şi internaţional, cel puţin în Europa de Sud-Est -, nivel care va fi impus consorţiului care va câştiga licitaţia pentru elaborarea acestui document. Acesta este un lucru bun pentru că situaţia Braşovului ca amplasare, ca mod de funcţionare, ca dinamică în ultimii 10 ani şi în viitorii 10 ani să poată fi tratată astfel încât obiectul finit al acestui contract - adică Planul Urbanistic General actualizat - să fie un instrument cât se poate de operativ şi, în acelaşi timp cât se poate de deschis pentru viitoare proiecte la scară metropolitană şi regională”.

Reprezentantul Băncii Mondiale a amintit că „sunt patru capitole mari pe care le-am urmărit în mod sistematic pe parcursul caietului de sarcini, având o abordare pro-activă şi nu reactivă - ceea ce de asemenea ar putea fi un element de noutate în context naţional - inclusiv în privinţa patrimoniului natural şi construit. În esenţă, viitorul PUG armonizează prevederile din legislaţia actuală, îl deschide ca proiect către temele actuale de cercetare la nivel european şi internaţional şi încearcă să-l transforme într-un instrument suficient de matur ca să fie operaţional, ceea ce nu este un lucru uşor”.

 

Adauga comentariu