Primăria reia procedura de achiziție publică pentru lucrările de reparații capitale la Corpul A al Colegiului Unirea. Constructorul a efectuat doar 10% din lucrări și va fi sancționat

Corpul A al Colegiului Unirea se află în lucrări de reparații capitale. Lucrările au început în urmă cu un an, iar termenul de finalizare este 17 iulie 2019. Față de acest termen lucrările se află în întârzieri considerabile din spusele viceprimarului Mihai Costel. Undeva la 10% din lucrări sunt realizate în acest moment.

Primăria dă vina pe constructor și spune că din momentul încetării de drept a contractului pe 17 iulie va face demersurile pentru ca societatea să fie „sancționată cu toate consecințele legale, atât sub aspect juridic, cât și sub aspect financiar”.

Drept urmare, procedura de achiziție publică urmează să fie realuată pentru a desemna un nou constructor pentru lucrările de reparații capitale.

Viceprimarul Mihai Costel a mai precizat că Primăria va elibera și un certificat prin care i se va interzice societății participarea la viitoare licitații publice. Cu toate aceste întârzieri, Mihai Costel se arată optimist și spune că lucrările de reparații capitale la corpul A al Colegiului Unirea ar trebui să fie finalizate până la începerea anului școlar 2020-2021.

Lucrările de la Colegiul Unirea sunt executate de Asocierea formată din Construcciones DECO S.A. şi Eisen Land S.R.L, în baza unui contract în valoare de 7.913.743 lei inclusiv TVA.

În cadrul contractului sunt prevăzute:

Lucrări la faţade: restaurare, protejare elemente decorative, refacerea tencuielilor exterioare, etanşeizare uşă monumentală de intrare, restaurare elemente degradate.

Lucrări la acoperiş: revizuire şarpantă şi învelitoare, respectiv ignifugarea materialului lemnos, refacerea streaşinii, extinderea şarpantei peste logie.

Lucrări interioare: suplimentarea numărului de grupuri sanitare elevi, amenajare de vestiare, duşuri şi grupuri sanitare pentru zona sălilor de sport, decaparea şi revopsirea decoraţiei din holul de acces, înlocuirea pardoselii în sălile de clasă, reparaţii tencuieli şi refacerea zugrăvelilor şi vopsitoriilor interioare, refacere scenă în sala de spectacole, înlocuirea uşilor degradate etc. 

Lucrări de instalaţii: instalaţii de apă, instalaţii de încălzire – refacere instalaţii termice, înlocuire corpuri încălzire, instalaţii electrice – instalaţia electrică interioară se va reproiecta şi se va înlocui în totalitate, instalaţii de curenţi slabi – se vor păstra aparatele existente dar vor fi realocate traseele de cabluri astfel încât să fie îngropate sau cât mai puţin vizibile, se vor monta pe holuri sisteme de supraveghere video.

Lucrări exterioare: reparaţii la împrejmuire, revizie trasee exterioare de apă şi canalizare, refacere trotuare.

Adauga comentariu