Primele sancțiuni pentru Transbus Codreanu. Amendă de 15.000 de lei și închiderea atelierului unde se recondiționau piesele defecte. Ancheta este încă în curs

Protecția Consumatorului a luat azi primele măsuri în ceea ce privește neregulile descoperite la Transbus Codreanu. La sediul companiei în curte de muncea de zor la recondiționarea autobuzelor. Piesele cu probleme se sudează și se montează la loc. Nu se înlocuiesc. 

 „Astăzi am aplicat măsura de oprire a activității atelierului în care se "reparau" autobuzele și am aplicat amenda de 15000 lei. Precizez că această măsură este doar o mică parte din controlul efectuat la firma de transport. Pentru celelalte aspecte continuăm cercetările și am extins aceste verificări“, a anunțat Sorin Susanu.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au făcut ieri un control la Transbus Codeanu. Au descoperit nereguli grave care pun în pericol viața călătorilor, mulți dintre ei copii care vin la școală. În imagini se vede un autobuz vechi, al cărui șofer ar fi recunoscut că este o practică să se permită urcarea a mai mulți călători decât locuri sunt pe scaune. În 15 septembrie un autobuz al aceleași firme a luat foc în timpul unei curse. Cauza: scurgeri de lichide inflamabile la compartimentul motor. 

Au fost descoperite deficiențe extrem de grave cum ar fi: autobuze într-o stare avansată de degradare cu anvelope uzate extrem, mult mai mulți călători decât numărul de scaune existente,  oprirea în locuri neamenajate și neautorizate pentru debarcarea călătorilor, truse medicale expirate unele chiar din anul 2000, lipsa stingător,  lipsa informări necesare, alimentarea cu combustibil a autobuzelor necorespunzătoare cu ajutorul unei stații extrem de vechi și degradată, scaune rupte, parbriz spart, multă rugină, șoferul fuma în autobuz, vizibile scurgeri de combustibil și ulei din motoarele acestora, fum gros negru emanat în aer prin țevile de eșapament.

Adauga comentariu