Primii 200 de metri din traseele de mountain bike din Masivul Postăvarul au fost amenajați. Trasee cu grad de dificultate diferit pentru toți iubitorii acestui sport

Au început lucrările la traseele de bicicletă din Masivul Postăvarul. Angajații TrailBros au reușit să amenajeze primii 200 de metri din traseele de mountain bike, pe care Asociația Club Sportiv NH Bike le realizează în Masivul Postăvarul, în cadrul parteneriatului cu Primăria Brașov.

,,Faptul că vremea ține cu noi ne-a ajutat să realizăm deja primii 200 de metri din traseele de biciclete pe care asociația noastră le execută, în parteneriat cu Primăriei Brașov. Sper să reușim să lucrăm cât mai mult până la venirea sezonului rece, astfel încât, în primăvara viitoare, când vom relua lucrările, să fim destul de avansați. Lucrările sunt realizate de cei de la TrailBros, o firmă cu experiență în domeniul amenajării pistelor de mountain bike, astfel încât avem siguranță că vor alege cele mai bune soluții pentru practicanții acestui sport”, a declarat Bogdan Micu, reprezentantul NH Bike.

De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru celelalte trei trasee, pe care le va amenaja Primăria Brașov, în cadrul programului de investiții.

,,Mă bucur că se lucrează în acest ritm și deja traseele realizate de NH Bike încep să capete formă. Și în cazul celor trei trasee, realizate de Primăria Brașov, am ajuns într-o fază destul de avansată. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici din ultima ședință a Consiliului Local, am depus documentațiile necesare pentru obținerea avizelor, iar după această etapă, de avizare, având în vedere că avem și proiectul tehnic, putem demara lucrările. Sper ca și la aceste trasee, chiar dacă sunt mult mai complexe decât cele la care a început execuția, lucrările să se desfășoare tot într-un ritm alert, astfel încât, curând, iubitorii acestui sport să aibă la dispoziție șase trasee de mountain bike, cu diferite nivele de dificultate, ce însumează aproximativ 20 de kilometri lungime”, a precizat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

Traseele sunt extrem de asemănătoare unei poteci turistice de drumeție, însă este permis doar accesul cicliștilor. Cele trei trasee vor fi amenajate în Masivul Postăvarul, în zona pârtiilor de schi, în afara fondului forestier. Traseele care merg de-a lungul pârtiilor vor fi amenajate la liziera pădurii, în spatele instalațiilor de producere a zăpezii artificiale.

Traseul 1 este dificil, are lungimea de 3141.60 m şi face legătura între staţia superioară a telegondolei şi staţiile inferioare ale telegondolei şi telecabinei Kanzel.

Traseul 2 este ușor și are lungimea totală de 4070.60 m, cu poziţia de start a traseului asemănătoare cu a celorlalte două trasee şi punctul final, staţia inferioară a telegondolei.  

Traseul 3 este mediu, are lungimea totala de 3936.16 m și este cel mai îndepărtat din cele trei trasee.

Sursă foto/video: TrailBros&NHBike

 

 

 

 

Adauga comentariu