Primul deces provocat de coronavirus la Brașov. Un bărbat internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență

La Brașov a fost înregistrat primul deces. Este vorba despre un bătrân din Bran care suferea de diabet și probleme cardiace, El a venit acum nouă zile la Spitalul Clinic Județean de Urgență cu necroză la un deget. După operație s-a simțit rău și i s-a făcut și primul test de coronavirus care a ieșit pozitiv. Omul a decedat ieri.

Cazul a fost confirmat și de Grupul de Comunicare Strategică în această dimineață. Numărul de decese în România a ajuns la 227.

Bărbat, 81 de ani din jud. Brașov. 
Internat la Spitalul Clinic Județean Brașov, în data de 30.03.2020, în secția ATI din 07.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, obezitate, Insuficiență mitrală. 
Confirmată în 08.04.2020. 
Decedat pe 08.04.2020.

La Brașov au fost înregistrate 161 de cazuri de coronavirus. Patru pacienți sunt în stare gravă. 23 s-au vindecat.

Poliția a demarat o anchetă. „În urma apariției în mediul online a unor informații privind decesul unei persoane vârstnice în cadrul unei unități medicale de pe raza municipiului Brașov, vă comunicăm următoarele: polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov,  sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov,  s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpa și zădărnicirea combaterii bolilor“, a anunțat Poliția Brașov. 

Punctul de vedere al Spitalului Clinic Județean de urgență Brașov

Reprezentanții spitalului spun că pacientul a venit gata infectat în spital, dar nu avea inițial simptome. Acestea au apărut după operație. Medicii se bazează pe evoluția bolii când spun că pacientul a venit infectat. Nu au însă dovezi. Nepoata lui susține că nu a ieșit din casă două luni înainte să ajungă la spital. Medicul care l-a operat, personalul de la ATI din acea tură sunt acum la izolare. Se face anchetă apidemiologică.

Adauga comentariu