Procuror suspendat pentru comportament nepotrivit. Astăzi magistratul a recurs la un protest cel puțin ciudat

Procurorul Adriana Voicu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov  a fost suspendat de Inspecția Judiciară pentru comportament nepotrivit care ar fi afectat prestigiul și onoarea justiției.

„ Inspecția Judiciară a exercitat o acțiune faţă de doamna procuror Voicu Adriana din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, pentru săvârșirea abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată, care se referă la „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu ", constând în aceea că, în mod nejustificat şi repetat a avut manifestări necorespunzătoare funcţiei de magistrat în timpul programului de lucru, la sediul unităţii de parchet, manifestări concretizate printr-un limbaj licenţios, adresat printr-un ton ridicat din biroul acesteia unor persoane nedeterminate, cu scopul de a fi auzite de public şi de personalul unităţii de parchet, precum şi de afişare a unor mesaje pe uşa biroului său, de natură a afecta buna desfăşurare a activităţii unităţii de parchet şi de a afecta onoarea şi prestigiul justiţiei“, au anunțat reprezentanții instituției.

Astăzi magistratul a recurs la o acțiune de protest cel puțin ciudată. S-a așezat în fața Parchetului pe un scaun cu o pancartă pe care scria. „ Să mi-l aduceți pe Cornel aici lângă mine, că voi mi l-ați luat, ca să-mi băgați un porc pe gât pe care nu-l suport“. Fără nicio altă explicație. O fii o metaforă mesajul, or fi probleme în viața personală, nu știm. Cer este că doamna este magistrat care a avut pe mână soarta unor oameni. Nu ar strica o anchetă pentru a vedea cum a treut testările psihologice. Și acum cred că impune un examen psihiatric.

Numele procurorului apare și într-un alt scandal

Numele procurorului Adriana Voicu apare și într-un scandal din 2016 în dosatul accidentului de la Cristian în care au fost implicații soții Iulia (însărcinată în acel moment) și Laurenții Ganea.

Accidentul s-a produs în 18 mai 2015 pe o trecere de pietoni din localitatea Cristian. Iulia, care era însărcinată, și Laurențiu Ganea treceau liniştiţi strada în momentul în care au fost loviţi de şoferul de 44 de ani care era în acel moment funcţionar la Primăria Cristian. Cercetările au arătat că şoferul era băut. Prima analiză a relevant o alcoolemie de 1,70 g/l alcool pur în sânge, iar cea de a doua o alcoolemie de 1,55 g/l alcool pur în sânge. Potrivit anchetatorilor şoferul a declarat că îşi căuta telefonul mobil pe care îl scăpase pe jos  şi nu a observant-o pe femeie. În urma impactului femeia a fost rănită foarte grav, iar bebeluşul ei nu a supravieţuit.

Iulia Ganea a stat mult timp în comă, iar acum este în stare vegetativă. Nu comunică cu persoanele din jurul ei. Soțul ei a dus-o la tratamente în străinătate, au încercat să terapii experimentale, dar femeia nu și-a revenit.

Liviu Neculicioiu, şoferul vinovat de accident, a fost deja judecat şi condamnat pentru ucidere din culpă, având în vedere că bebeluşul femeii nu a supravieţuit. A primit 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Între timp a fost eliberat condiţionat .

Problema în care a apărut numele procurorului Adriana Voicu se referă la al doilea dosar penal, cel de vătămare coporală din culpă, victima fiind Iulia Ganea. Procurorul a propus clasarea cazului pe motiv că victima nu a depus plângere. Femeia nu avea cum să facă acest lucru. Scandalul a apărut atunci în presă, iar șefii magistratului au redeschis dosarul folosind plângere lui Laurențiu Ganea care era tutorele femeii. Între timp bărbatul a renunțat la plângere după ce șoferul vinovat de accident a acceptat să suporte o parte din costurile tratamentului necesar soției sale.

Adauga comentariu