Procurorii DNA contestă achitarea primarului George Scripcaru în dosarul Skoda. Procesul se mută la Curtea de Apel

Procurorii DNA au făcut apel împotriva sentinției de achitare a primarului George Scripcaru în dosarul Skoda. Procesul se mută astfel la Curtea de Apel și va începe în toamnă, după vacanța judecătorească. Încă nu a fost stabilit primul termen.

Magistrații Tribunalului Brașov au decis pe 1 iulie, achitarea  primarului George Scripcaru care fusese acuzat de abuz în serviciu. Înainte de pronunțare sentința a fost amânată de 10 ori. Procurorii DNA susțin în continuare că primarul ar fi constrâns conducerea RAT Braşov să cumpere autoturisme pe care ulterior le-a folosit el. Totul s-ar fi derulat în perioada 2007-2015.

În același dosar a fost judecat tot pentru abuz în serviciu și fostul director al RAT Brașov, Radu Cristian. El a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Primarul George Scripcaru a mai trimis în judecată în cazul construcţiei unei farmacii ilegale în curtea Spitalului Judeţean. Primarul este acuzat că a semnat autorizaţia de construcţie deşi ştia că este vorba despre o ilegalitate. În acest dosar mai este cercetat şi fostul Preşedintele al CJ Braşov, Aristotel Căncescu. Dosarul a fost strămutat în Covasna.

În 2016, George Scripcaru a mai fost trimis în judecată sub control judiciar într-un alt dosar de corupţie care vizează modul în care au fost îngropate societăţile de termoficare ale Braşovului. Procurorii îl acuză pe primar, dar şi pe mai mulţi funcţionari publici şi administratori de firmă că au falimentat CET Braşov în favoarea unei companii private de termoficare. Potrivit procurorilor, în perioada 2010-2011 reprezentanţii SC CET SA şi TETKRON SRL, societăţi având ca unic asociat Municipiul Braşov, au încheiat cu o companie privată contracte de vânzare cumpărare sau prestări servicii cu încălcarea normelor legale. Dosarul este la Curtea de Apel Braşov.

 

 

Adauga comentariu