Profesorul din Săcele care a lovit un elev este cercetat penal pentru purtare abuzivă

Profesorul din Săcele, care acum două săptămâni, a lovit un elev este cercetate de procurori pentru purtare abuzivă. Camerele de supraveghere au surprins incidentul și arată clar că elevul a fost lovit.

,,În pauză, un profesor, care are calitatea de suspect în dosar, l-a lovit cu palmele peste față pe un elev, de 12 ani, după ce copilul a lovit un câine. Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „purtare abuzivă”, a explicat, pentru brasovtv.com, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, Simona-Elena Mocanu, citată de brasovtv.com

Profesorul acuzat predă geografie la școală de 10 ani. Susține că elevul este unul problemă. Profesorul a recunoscut că i-a dat două palme și spune că regretă gestul. „A fost un gest instinctiv, când am văzut că dă în cățel cu piciorul. E agresiv și cu colegii lui, m-a mai jignit și pe mine anterior, e un elev-problemă. Îmi pare rău de gest, am exagerat”, a spus prof. Cristian Teodoriu.

Inspectoratul Școlar urmează să ia o decizie în acest caz. .„Din punctul meu de vedere, personal - subliniez -, nu există nici o justificare pentru ca un cadru didactic să agreseze copiii. Copiii trebuie educați, nu dresați. Responsabilitatea este a adultului, de aceea și-a ales această carieră, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un profesor, un profesionist. Pentru mine, agresiunea fizică nu este de imaginat, mă refer și la agresiunea verbală”, a declarat Olga Michaela Judele, inspector școlar general adjunct.

 

Adauga comentariu