RAT Brașov ar putea funcționa în baza unor indicatori de performanță. BERD vrea să facă o platformă care să sporească eficiența și calitatea transportului cu autobuzul

Reprezentanții Băncii Europeane pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) s-a întâlnit în  Poiana Brașov, cu operatori de transport și administrația publică, pentru a găsi soluții în deverea îmbunătățirii transportului public. S-a propus de introducerea în activitatea de zi cu zi a opertorilor de transport a unui instrument de management bazat pe indicatori de performanță. 

Prima zi a evenimentului este dedicată Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară și operatorilor de transport și vizează discutarea indicatorilor de performanță analizați pentru 10 orașe pilot, ca parte din exercițiul de benchmarking pe sectorul transport. Brașovul este unul din orașele incluse în proiectul pilot.

Această analiză presupune identificarea capacității actuale a serviciului de transport și identificarea capacității de dezvoltare a serviciului de transport. Dacă operatorii de transport acceptă acest instrument atunci în următorul an se poate avea o analiză reală pe serviciul de transport.

„Scopul acestui proiect este reprezentat de dezvoltarea unei platforme de baze de date bine organizată, transparentă și sustenabilă în timp prin crearea unui cadru instituțional coerent care să asigure cetățenilor accesul la servicii de transport public stucturat la standarede europene. Dacă în cadrul întâlnirilor anterioare ne-am concentrat pe managementul flotelor operatorilor de transport și modernizarea acestora, pe dezvoltarea metodelor de calcul a tarifelor de călătorie astfel încât cetățenii să beneficieze de cele mai bune tarife, această întâlnire își propune să abordeze accesibilitatea și calitatea serviciului de transport public. O componentă importantă din această perspectivă este dezvoltarea sistemului de e-ticketing, validarea cardurilor pentru asigurarea condițiilor de creștere a calității transportului public și optimizarea tarifelor plătite de  către cetățeni pentru aceste serviciu.” a declarat d-na Venera Vlad, director BERD România.

În acest context RATBV ar putea funcționa în baza unor indicatori de performanță clar definiți astfel încât să crească eficiența activității și calitatea serviciului oferit.

Sursa foto: Primăria Brașov

 

Adauga comentariu