Revelion la prețuri de lux în Brașov. Un sejur poate ajunge și la 2000 de euro. În Austria sau Bulgaria, prețurile sunt la jumătate

Poiana Brașov este cea mai scumpă destinație a județului când vine vorba despre petrecerea de Revelion. La hotelurile de 4 şi 5 stele din stațiune prețul pleacă de la 800 de euro de persoană şi poate depăşi 1.000 de euro. Dacă aveţi şi copil mai adăugaţi 50% din preţul unui bilet. În concluzie, o familie cu un copil plăteşte peste 2000 de euro pentru un sejur de cinci nopţi. Pachetele includ cazare, demipensiune, cină festivă de Revelion, petrecere românească sau cu muzică internaţională live pe 1 ianuarie, acces gratuit la SPA, piscină, sală de fitness, dar şi cluburi de joacă pentru copii. De asemenea, turiştilor li se oferă şi transport gratuit la pârtiile de schi. 

Preţurile sunt mai mici la hotelurile de 2 şi 3 stele, pleacă de la 500 de euro de persoană şi ajung la 700 de euro de persoană. Pachetele sunt tot pentru  patru sau cinci nopţi, cu demipensiune şi masă festivă de Revelion şi 1 ianuarie 2019. Deşi preţurile sunt foarte mari, staţiunea a fost plină în fiecare an.. 

Turiştii care vor să vină de Revelion în zona Braşovului pot alege Bran-Moieciu sau Râşnov. Aici un sejur de cinci zile cu pensiune completă şi petrecere de Revelion este în jur de 500-600 de euro de cuplu. Branul are şi el trei pârtii de schi pentru amatorii sporturilor de iarnă. 

„Turiştii care aleg Poiana Braşov preferă petrecerile româneşti, vor lux, dar vor să fie şi acasă. În plus, staţiunea are pârtii de schi foarte bune, practic este cel mai mare domeniu schiabil din ţară. Foarte căutată este şi zona Bran-Moieciu unde preţurile sunt mai mici decât în Poiana Braşov. Turiştii care vin aici preferă să se relaxeze la munte şi să guste preparate tradiţionale, totul la preţuri cât de cât rezonabile. Chiar dacă prețurile sunt mai mari în Poiana Brașov gradul de ocupare este deja de 85% mai ales că a și nins și se va putea schia. În zona Bran-Moieciu gradul de ocupare este de 90%“, a spus Cristian Rogozea, agent de turism. 

Vilele sunt o soluție mai ieftină

Închirierea de vile la cheie esteo soluție mai ieftină, dar cei cxare aleg această variantă trebuie să se gospodărească singuri. Prețul pleacă de la 200 de lei pe noapte camera și ajunge la 500 de lei în Poiana Brașov. În Bran Moieciu sunt oferte și la 150 de lei camera. Vilele se închiriază pe minim trei nopți. Nici la restaurantele din Brașov prețurile nu sunt mici. Cel mai ieftin meniu este 350 de lei de persoană, iar cel mai scump 1000 de lei. Și în acest caz se percepe 50% din preț pentru copil. Astfel o familie de două persoane chetuie cam 1000 de lei pentru o petrece de o noapte. 

În Austria sau Bulgaria la jumătate de preţ 

Dacă în Poiana Braşov, preţul pentru sejurul de Revelion ajunge la 1000 de euro de persoană, în staţiunile de schi din Austria sau la Bansko în Bulgaria, tarifele sunt la jumătate şi includ şi ski pass-ul, adică turistul nu mai plăteşte transportul pe cablu la pârtiile de schi. În Poiana Braşov acest ski pass este 150 de lei pe zi şi nu este inclus în oferte. În Bulgaria, la Bansko, o staţiune similară cu Poiana Braşov, preţurile pentru un sejur de cinci nopţi cu demipensiune sau all inclusiv sunt între 600-1000 de euro de cuplu. În Austria preţurile sunt între 800 şi 1200 de euro de cuplu pentru cinci nopţi, demipensiune şi masă de Revelion. 

Poiana Braşov mai scumpă şi decât Occidentul

Marile capitale europene sunt şi ele mai ieftine decât Poiana Braşov de Revelion. Este adevărat că aici nu se organizează petreceri cum este românul obişnuit, dar există masă festivă în seara de Revelion. La Viena sau Budapesta, un sejur cu cazare, mic dejun şi masă festivă costă între 600 şi 1000 de euro de cuplu, în funcţie de durată (3 sau 5 nopţi). La Roma sau Barcelona preţurile sunt între 700 şi 1100 de euro de cuplu, iar la Paris excursia costă între 1000 şi 1500 de euro, de cuplu, în aceleaşi condiţii. 

 

Adauga comentariu