Șervețelele umede, dușmanul canalizării din Brașov. Numărul cererilor prin care se solicită desfundarea canalizărilor a crescut cu 30% față de luna ianuarie

În ultima vreme, numărul cererilor prin care se solicită desfundarea canalizărilor a crescut cu 30% față de luna ianuarie 2020, în toată aria de operare. Cauza principală a înfundării rețelelor de canalizare este reprezentată de șervețelele umede aruncate în toalete. Acestea sunt de plastic și nu se dizolvă în apă, se depun pe conducte, blochează pompele de apă sau intrările în toate stațiile de epurare.

Solicitările clienților de desfundare a canalizării au ca rezultat intervențiile echipelor Companiei Apa care curăță conductele, precum și disconfortul și cheltuiala locatarilor afectați. În aceste zile, când orice deplasare este limitată, echipele intervin mai des decât de obicei și se expun riscurilor de contaminare cu COVID-19.

„Vă rugăm frumos, fiți responsabili și nu aruncați în toaletă șervețelele umede de niciun fel! Acestea se aruncă la gunoi, pentru a proteja apele, mai importante ca oricând, pentru a proteja sistemul de canalizare și, mai ales, sănătatea colegilor noștri", a precizat Alina Bălătescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Apa Brașov.

Adauga comentariu