Sezonul marilor migrații politice este abia la început şi pute a „peneleu” coclit. Iar cei din PSD au fugit, ca dracu de tămâie, de "statul paralel" şi vor sfârşi slugă la el

Cu vehemenţă, de-i tremura batistuţa de la buzunarul pieptului de-aramă, prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, declara, în septembrie anul curent, la B1TV, că în cazul în care PNL va primi vreun parlamentar care „a colaborat cu PSD”, atunci el va intra în conflict direct cu cei din conducerea partidului şi chiar va demisiona dacă nu se rezolvă şi „traseistul” nu zboară de unde a venit. Europarlavramentarul a ținut să precizeze că „Ludovic Orban a ferecat ușile partidului”.

Rareşică, dragă, vezi că le-a ferecat larg deschise!

Că, instalați la guvernare şi pentru a realiza „majoritatea” cerută de Klaus Iohannis, liberalii racolează tot ceea ce este de racolat în Parlavramentul României. Deja s-a discutat cu Daniel Constantin (ex-PC, PUR, ALDE, PSD, Pro România) pentru reîntregirea Grupului GRIVCO şi chiar şi finul lui Petre Daea, deputatul Mihăiță Găină (ex-PSD, actual ovină), ar fi bătut palma cu liberalii. Alți 3-4 deputați din zona PSD-Pro România au fost de acord să treacă la PNL săptămâna viitoare.

Cam atât despre integritatea şi moralitatea afişată de faţadă pentru „votaci” de către aripa galbenă a Uniunii Social Liberale. Sezonul marilor migrații politice este abia la început şi pute a „peneleu” coclit.

Mişcările politice din interiorul partidelor parlamentare erau de aşteptat. Ciolanul a scăzut atât de mult încât a ajuns cât un copănel de pui subnutrit - iar câinii flămânzi au ajuns să se sfâşie între ei. Cum Bugetul, cam mic la aşa o „famiglie” mare de hămesiţi care n-au mai văzut guvernare de aproape un deceniu, nu permite mărirea ciolanului, migrarea „câinilor de pripas” către mâna care hrăneşte este un fenomen natural.

Timp de 30 de ani, parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică, au învăţat că atunci când sunt la putere, beneficiază de bani aduşi în teritoriu pe diferite amendamente. Asta înseamnă nu numai o rotunjire substanţială a voturilor în teritoriu, ci şi a veniturilor personale. Pentru că puţini sunt aleşii puterii care nu-şi trag din borcănelul cu miere un „binemeritat” lins de degete. „Afacerea” cu sumele alocate prin amendamente a fost aplicată, cu succes, din ’90 până în prezent de toate partidele perindate la putere. Acum cică Bugetul României este prea sărac ca să poată susţine renovări de biserici, de cămine culturale sau şcoli... Bugetul României e pentru întreţinerea Noii Securităţi şi cumpărarea de avioane second-hand din Portugalia. Dăm bani la „servicii” că şi ele ne-au făcut servicii... Doar nu vom da bani pentru continuarea investiţiilor în infrastructură, sustenabilitatea pensiilor sau alte măsuri economice care să vină în susţinerea mediului autohton de afaceri – doar ne-am luat nişte „angajamente” odată cu învestirea în noul mandat de Prim Vacanţier a lui Klaus Iohannis. Vindem ce e de vândut, „privatizăm”, pardon, „listăm la Bursă”, restul.

Acum, după ce a decredibilizat CEK Bank cu declaraţii iresponsabile de campanie (că „s-a politizat” şi a dat cu schepsis pensii greşit, ca să se supere lumea pe guvernare), Cîţu, speculantul financiar ejectat din sistem, vrea "să listeze" 20% din bancă la Bursă. Că ar fi "un gest de transparenţă". Transparenţa buzunarelor fluturânde...

Dar nu numai USL „cel bun” recuperează din lădiţa cu cadre politice. Şi USR „cel rău” (aka PSD) recuperează. Îşi recuperează Guşa (de-o să le cadă faţa) şi-l recuperează pe „domnprofesor” Vasile Dâncu. La Congresul ce va să fie, Cozmin Gușă ar urma să fie ales secretar general, iar Vasile Dâncu președinte al Consiliului Național al PSD. Guşă se va ocupa de organizarea teritorială a PSD, Dâncu va reclădi ideologic PSD și va căuta noul electorat ţintă al acestor noi ideologii. Eu ce să spun altceva decât am mai spus? Între fonfii şi guşaţii României, această guşă e una aparte. Deşi provine dintr-un cartier al municipiului Turda, judeţul Cluj, pare mai degrabă un produs de Giurtelecul Hododului, localitatea în care s-a aciuat Virgil Măgureanu, primul securist post-decembrist al României. Cariera acestei guşi e o dâră de trădări şi înşfăcări cu totul a mâinilor care i-au întins un deget de ajutor.

PSD a fugit, ca dracul de tămâie, de „statul paralel” şi va sfârşi slugă la el.

Şi, gata!

Adauga comentariu