Spitalul de Neurologie va deveni spital pentru coronavirus. Managerul critică atitudinea medicilor care au spus că nu vor să trateze pacienții

Spitalul de Neurologie va interna pacienți cu coronavirus dacă locurile de la Infecțioase și Pneumologie se vor ocupa.  „Suntem al doilea spital ca mărime din județ. Un astfel de spital nu poate să stea deoparte, să se izoleze. A fost relocată secția de Psihiatrie pe strada Eminescu. Au fost externați toți pacienții din baza de recuperare. Secțiile de Neurologie au fost relocate la Secția de Recuperare. Avem 130-140 de paturi care pot fi puse la dispoziție. Am izolat clădorea centrală, iar pacenții internați cu coronavirus vor veni la urgența de la Neurologie. Medicilor le-au fost prezentate modificărilor de structură. DSP a fost notificat. Spitalul are echipamente de protecție și medicamente pentru 30-45 de zile. Suntem în expectativă în vederea sosirii pacienților. Fiecare ne-am asumat un jumământ, trebuie să fim pregătiți“, a declarat Nicușor Bâgiu, managerul Spitalului de Neurologie.

Managerul a criticat și atitudinea medicilor care ieri au trimis în scrioase prin care anunțau că nu sunt pregătiți să trateze pacienți. Nicușor Bâgiu a spus că indiferent de specialitate toți medicii au depus un jumământ de a ajuta bolnavii.

„Pacientul are nevoie de un pat, de cineva care să aibă grijă de starea lui. Are nevoie de radiografie, Are nevoie de oxigen pe care îl putem acorda în limita a 16 paturi. Avem CT și vom avea și RMN de la 1 aprilie. Trebuie să punem în față necesitatea pacientului și nu anxietatea unui om care s-a speriat de situație. Modificările sunt realizate în mare parte. Am angajat din privat un medic infecționist care va stabili schema de tratament. Am angajat un medic de igienă care să realizeze triajul. La momentul actual, nu avem capabilitate pentru cazuri critice. Putem trata forme ușoare sau medii. Dacă va fi cazul vom apela la specialiștii desemnați de Comitetul pentru Situații de Urgență și vom găsi soluții“, a mai spus Nicușor Bâgiu.

 

Adauga comentariu