Stadiul lucrărilor la unitățile de învățământ din Brașov, reparații și investiții

Viceprimarul Mihai Costel a prezentat astăzi stadiul lucrărilor la unitățile de învățământ din subordinea Primăriei. Suma totală alocată pentru lucrările de reparații este de 4,2 milioane de lei. Începând cu data de 1 august se va intra în toate curțile unităților de încvățământ și acolo unde este necesar se vor face reparații la asfalt și refacerea marcajelor. La nivelul grădinițelor s-a făcut un inventar al situației locurilor de joacă și urmează să se intervină acolo unde sunt probleme.

Lucrările de reparații vor fi finalizate până la începerea anului școlar.

Pe partea de investiții sunt câteva unități de învățământ unde lucrările sunt în diferite etape. La Școala Generală , nr. 2, este vorba de o mansardare în valoare de 7.442.000 lei, cu termen de finalizare în 19 iunie 2020. Tot la Generală 2 se lucrează la partea de proiect tehnic pentru realizarea unei săli de gimnastică, sală care va fi folosită atât pentru antrenamente, cât și pentru competiții. Sala va avea dotările la standarde internaționale. În acest caz este o mică întârziere datorită deficiențelor constate de proiectant la studiul de fezabilitate.

O altă investiție este la Școala Gimnazială nr. 1, unde se lucrează la realizarea unui nou corp de clădire. Termenul estimat de finalizare este pentru această toamnă, când noul corp va fi dat în funcțiune. Valoarea totală este de 2.493.801 lei. La Grădinița nr. 11 este un proiect de mansardare, în faza depunerii pentru finanțare prin POR. Valoarea este de 1.775.000 lei, iar termenul de finaloizare estimat este 10 ianuarie 2020.

La Colegiul Andrei Bârseanu sunt lucrări pentru avizare ISU. La Colegiul Tehnic de Transporturi o lucrare de reabilitare a instalației de încălzire și a instalațiilor electrice. La Colegiul Grigore Moisil este o lucrare finanțată prin programul Elvețian, în valoare de 5 milioane lei. În cazul acestei lucrările este o întârziere datorată constructorului. Viceprimarul Mihai Costel speră că până la începerea noului an să se finalizeze lucrările astfel încât activitatea să poată fi reluată în cadrul Colegiului.

La Școala Generală nr. 4 a fost finalizată lucrarea de reabilitare, mai urmează recepția lucrării. În cazul acestei școli și a Colegiului Grigore Moisil, au fost alocate fonduri pentru schimbarea completă a mobilierului. La Generală 4 216.000 lei, iar la Moisil 700.000 lei.

În cazul Colegiului Național Unirea sunt lucrări de reparații capitale ale corpului A, unde se înregistrează cea mai mare întârziere la lucrări, datorată aceluiași constructor, care este și la Colegiul Grigore Moisil.

Adauga comentariu