Strada Warthe de pe drumul Poienii va fi închisă până la consolidarea zidului de sprijin

Municipalitatea, după consultări cu proiectantul și Poliția Rutieră, a luat decizia închiderii străzii Warthe, cu continuare pe strada Spătar Milescu, începând de azi, în intervalul orar 9:00-12:00 și 13:00-18:00, pentru executarea lucrărilor de urgență la refacerea zidului de sprijin de la intersecția cu Calea Poienii. Restricția este semnalizată corespunzător și va fi aplicată zilnic, în funcție de situația lucrărilor, până la finalizarea acestora.

Consolidarea zidului a început de luni, iar astăzi, 8 octombrie, a fost desființat parapetul pietonal. Se va începe forarea de piloți de susținere, pentru punerea în siguranță a malului.

Zidul a fost construit în anii ’70, iar expertiza efectuată a arătat că zidul prezenta risc de prăbușire. Lucrarea este mai complicată decât părea inițial, deoarece zidul a fost construit doar din bolovani, fără perete dublu, iar normele actuale impun măsuri de siguranță suplimentare. Durata estimată a lucrărilor este de 20 de zile, însă singurul factor care poate interveni este reprezentat de condițiile meteo.

Lucrarea face parte dintr-un pachet de consolidare a două ziduri de sprijin de pe Calea Poienii, executate de firma Geosond SA. Cel de-al doilea zid este cel de pe strada Crișan, unde lucrările prevăzute sunt asemănătoare celor de la strada Warthe - Spătar Milescu. Durata estimată a lucrărilor, la cel de-al doilea zid, este de 90 de zile, însă și acestea pot fi împiedicate de condițiile meteo. În funcție de derularea lucrărilor, se vor introduce și restricționări de trafic pe anumite porțiuni.

Primăria dorește să consolideze și un alt treilea zid, din Poiana Brașov (zona hotel Alpin, spre Râșnov), unde în prezent se lucrează la proiectare.

Adauga comentariu