Suspiciune de Hepatita A la Școala Gimnazială nr 12

Potrivit unei informații publicate de bizbrasov.ro, mai mulți elevi dintr-o clasă a Școlii Gimnaziale nr. 12 au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, cu simptome de Hepatita A. Potrivit același surse Direcția de Sănătate Publică, susține că focarul nu ar fi în școală cu pe strada Carierei unde este o comunitate de romi. 

La Spitalul de Boli Infecțioase, se pare că telefonul nu s-a inventat. Nici directorul și nici purtătorul de cuvânt nu răspund pentru a clarifica situație și pentru a spune care este starea copiilor și dacă testele au confirmat Hepatita A.

Inspectorii de Protecția Consumatorului fac verificări totuși la școală. Culmea împreună cu DSP care susține că focarul nu este la școală.„ Am fost sesizați de părinți aseară. În momentul de față desfășurăm un control la Școala nr 12 împreună cu DSP. Cercetăm din toate punctele de vedere pentru că pare a fi o situație cu potențial pericol“, a declarat Sorin Susanu, șeful Comisariarului Regional de Protecție a Consumatorului.

Deși declarațiile de la DSP au fost contradictorii, astăzi la Școala generală nr 12 s-a făcut curățenie generală, urmată și de o dezinsecție. Aici va fi și secție de votare. 

 

 

 

Adauga comentariu