Theodor Paleologu, candidatul învățător și mediator la prezidențiale, pe care PMP îl vede ajungând în turul doi. Scopul guvernării este pacea socială, iar Viorica Dăncilă este „Discordia”

Prezent wekendul acesta la Brașov, Theodor Paleologu a vorbit despre candidatura sa la funcția de președinte al României.

Theodor Paleologu este candidatul PMP, după ce a câștigat cursa internă pentru desemnarea candidatului, unde i-a avut contracandidați pe Mihail Neamțu, George Mioc, Eugen Tomac și Robert Turcescu. Este o mutare strategică din partea PMP alegerea lui Theodor Paleologu? Cu siguranță. Theodor Paleologu este singurul din cei cinci care poate trage cele mai multe semnături și voturi spre PMP.

Theodor Paleologu vine din mediile universitar și cultural. Este cel mai articulat și cursiv în exprimare, având o identitate filosofică și politică de dreapta. Sunt omul care poate face medierea între categoriile sociale, lucru pe care Johannis nu l-a făcut deși avea instrumentele necesare, spune acesta. Theodor Paleologu oferă deschiderea spre dialog, spre discutarea marilor teme ale societății. Chiar cu ocazia acestei vizite la Brașov, acesta a promis să revină în conferințe pe teme date, în care să se poată intra mai adânc în subiect, precum politica externă și securitatea, educația – perspective, economia – situația antreprenoriatului sau filosofia impozitelor, cultura – patrimoniul sau situația mediului cultural privat.

Temele enumerate de Theodor Paleologu sunt și printre cele pe care le are în vedere în rolul de președinte al României. Theodor Paleologu anunță și alte trei teme importante ale campaniei sale:

1. Președintele reprezintă, pe partea de relații externe și mediază, în raport cu toate categoriile sociale pe plan intern;
2. Reforma sistemului politic în arhitectura constituțională;
3. Instaurarea demnității statului și a diplomației.

Toate aceste probleme au aceeași sursă, educația scăzută și sistemul educațional care nu reușește să promoveze meritocrația și demnitatea. „Un stat demn respectă cetățeanul”, spune Theodor Paleologu. Acesta mai spune că este candidatul învățător, cel care poate să fie și dascăl și mediator în același timp, cel care poate seta un exemplu în societate, „doar educația poate restabili societate”.

Un mesaj pe care a ținut să-l transmită este acela că „scopul unei guvernări este pacea socială, iar aceasta nu poate exista fără dreptate”. În raport cu pacea socială, când Viorica Dăncilă spune că este o fire neconflictuală de fapt este o minciună. Numele adevărat al doamnei Dăncilă este „Discordia”.

Candidatura lui Mircea Diaconu este văzută de Theodor Paleologu ca o mișcare a lui Ponta de a prelua PSD-ul, un PSD care este în degringoladă în politica externă și care este ostil UE. În această ecuație, absorbția scăzută de fonduri europene nu arată altceva decât un nivel de înțelegere scăzut al guvernării actuale. Un alt exemplu, România nu a avut timp de trei ani ambasador în Belgia pentru relația bilaterală. Diplomația ar trebui să fie un demers de negociere și profesionalism și nu o ofensivă politică.

PMP Brașov s-a poziționat bine în cursa internă, susținându-l pe Theodor Paleologu, pe care îl consideră candidatul cu care PMP poate ajunge în turul doi.

Ioana Constantin, secretar PMP, crede că Theodor Paleologu este omul care poate să fie altceva pe scena politică românească. Punctul forte al acestuia este educația și se potrivește exact cu valorile PMP.

Adauga comentariu