Tot mai multe persoane în izolare la Brașov. Cifra este de opt ori mai mare decât săptămâna trecută

Direcția de Sănătate Publică a anunțat că în județul Brașov, 42 de persoane sunt în carantină și 1.578 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. Cifra este de opt ori mai mare decât acum o săptămână, când în izolare erau 200 de persoane, semn că multe persoane au venit recent din străinătate.

Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din aproximativ 360 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au executat peste 630 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii au acționat în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la regulile de urmat.

 Echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile au aplicat 9 amenzi contravenționale în valoare de 4.100 de lei, precum și un avertisment, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de igienă și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Pericolul rămâne la fel de mare. De aceea, solicităm precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

Adauga comentariu