Trei cazuri gripă și peste 1500 de viroze și pneumonii într-o săptămână la Brașov

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, săptămâna trecută au fost raportate primele 3 de cazuri de gripă diagnosticate clinic din acest sezon rece. Toți pacienții au fost copii. Tot în ultima săptămână s-au mai înregistrat 1322 de cazuri de viroză respiratorie și 272 cazuri de pneumonie. 71 de oameni au fost internați în spital din cauza bolii. 

Anul trecut gripa a făcut ravagii la Brașov. S-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri din ultimul deceniu. În România a fost declanșată epidemie de gripă. Apogeul a fost atins în luna februarie când s-au înregistrat în medie 250 de cazuri pe săptămână. În decembrie și ianuarie au fost peste 400 de cazuri de gripă.

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare generală proastă şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările lungi atunci când este ger şi să evităm pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.

Adauga comentariu