TVR anunță că va organiza și anul viitor Cerbul de Aur. Festivalul este cel mai scump eveniment pe bani publici, iar audiența este mică, fapt dovedit de edițiile din 2018 și 2019

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat, în unanimitate, organizarea celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Cerbul de Aur și se laudă din nou că evenimentul este cel mai mare din sud estul Europei. În plus TVR anunță că ediția de anul viitor va fi una aniversară, deco probabil și mai mulți bani.

Ce nu spune TVR este că Cerbul de Aur este cel mai scump festival organizat din bani public. În 2019 s-au cheltuit 8 milioane de lei, iar audiența a fost una mică.

Bugetul Cerbului de Aur - ediția 2019 a fost aproape dublu față de 2018 deși festivalul a fost mai scurt: 6 miloane de lei de la TVR,  1.300.000 de lei de la Primăria Brașov și 550.000 lei de la Consiliul Județean Brașov. Aproximativ 1,6 milioane de euro. Din sponsorizări s-au mai obținut 156.442 euro, buget total mai mare de 1.8 milioane de euro.

TVR s-a clasat pe locul V în topul audiențelor când a fost difuzat Cerbul de Aur fiind devansată de emisiuni de divertisment și chiar filme care au rulat la televiziunile concurente. Cea mai urmărită a fost seara de folclor.

Restaurantele din Piața Sfatului care sunt mereu pline de turiști s-au plâns de faptul că demontaea teraselor timp de o lună pentru pregătiri și pentru desfășurarea festivalului nu a fost o idee foarte bună. Practic, cel mai vizitat loc din Brașov a fost ocupat de scenă și scaune în plin sezon turistic.

Nici bilete nu s-au prea vândut. În prima seară au vândut 1497 bilete, în a doua 2194 bilete, în a treia 2198 bilete, iar în a patra 2222 bilete plus 712 abonamente. Ceea ce ar însemna c-au vândut 10.959 locuri pentru cele patru seri de festival.

Invitațiile pentru autorități, sponsori au fost în număr de 3395. În medie, 849 de invitații pe seară. Adică la trei locuri plătite de simpli cetățeni, un loc gratuit - cel mai probabil în față - pentru un politician, bugetar în administrația publică locală, la SRTV, pentru rudele lor și pentru sponsori.

TVR este luată în vizor și de Curtea de Conturi pentru cheltuieli nejustificate în ediția 2018 a Cerbului de Aur. 

 

 

 

Adauga comentariu