TVR se laudă cu o scenă futuristă și strălucitoare la Cerbul de Aur. Festivalul este finanțat însă din bani publici. Audiență nu prea are, iar Piața Sfatului este blocată în plin sezon turistic

Ediţia 2019 va fi una strălucitoare, cu o scenă inundată de sute de metri pătraţi de ecrane LED, adaptată, la fel ca grafica, profilului şi conţinutului tuturor show-urilor pop, rock sau de folclor, se laudă Televiziunea Română. Scena va avea 800 m2, cu 400 m2 ecrane de LED , echivalentul a 1.000 de televizoare şi cu peste 50.000 de piese demontabile de scenotehnică. Ce nu menționează TVR este cât va costa această scenă.

Cerbul de Aur este cel mai scump festival organizat din bani publici, cu un buget de peste 8 milioane de lei. Primăria și Consiliu Județean Brașov au alocat din nou bani pentru Cerbul de Aur. 1,3 milioane la Primărie și 550.000 de lei la Consiliu Județean. Primăria dă mai mult decât dublu față de anul trecut, deși festivalul este cu două zile mai scurt. La Consiliul Județean suma este aceeași ca și în 2018. Festivalul se va desfășura în perioada 23-25 august. TVR a anunțat pentru ediția din acest an un buget de 6,5 milioane de lei.

Chiar dacă autoritățile se laudă că festivalul aduce multă promovare Brașovului în realitate nu este chiar așa. Audiența din 2018 nu a fost una care să rupă gura târgului. TVR s-a clasat pe locul V în topul audiențelor când a fost difuzat Cerbul de Aur fiind devansată de emisiuni de divertisment și chiar filme care au rulat la televiziunile concurente. Numărul turiștilor care au ajuns anul trecut înaugust la Brașov nu a fost mai mare decât în anul precent când nu a fost organizat festivalul.

O altă problemă este blocarea Pieței Sfatului timp de trei săptămâni. În acest weekend a început amenajarea scenei și a gradenelor. Au mai fost evenimente în Piața Sfatului în care o scenă și gradene au putut fi amenajate în 3-4 zile, nu două săptămâni. Mai mult și după terminarea Cerbului de Aur va mai dura o săptămână demontarea scenei și a gradenelor.

Restaurantele din Piața Sfatului care sunt mereu pline de turiști s-au plâns încă de anul trecut de faptul că demontarea teraselor pe timpul pregtirilor le-a adus păierderi mari. Anul acesta terasele nu vor fi complet demolate. Vor fi permise două umbrele la fiecare terasă, dar localurile trebuie să fie închide pe durata festivalului.

Nici recitalurile de anul nu acesta nu sunt unele care să rupă gura târgului. Pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Emeli Sandé, Ronan Keating, Ştefan Bănică jr, Irina Rimes și Zoli Toth. În ultima zi va fi un spectacol folcloric. Festivalul se desfășoară în perioada 22-25 august.

 

Adauga comentariu