Un alt bebeluș decedat la Pediatrie. Avea șase luni, iar medicii spun că avea și alte boli asociate și nu a răspuns la tratament. În cazul gemenilor decedați, momentan, nimeni nu a fost găsit vinovat

Pe lângă bebelușii gemeni decedați săptămâna trecută la Spitalul de Pediatrie, un alt bebeluș, de șase luni, a decedat anul acesta, la unitatea medicală tot din cauza problemelor respiratorii. Fără a explica foarte clar situația, reprezentanții spitalului au dat un comunicat de presă după ce cazul a fost făcut public de Asociația ASUM. În comunicat se spune doar că bebelușul de șase luni avea și alte boli aociate și nu a răspuns la tratament.

În cazul celor doi bebeluși gemeni însă nu s-a luat încă nicio măsură. Reprezentanții spitalului spun că așteaptă încă rezultate autopsiei pe care nu le-au primit în mod oficial. Acestea sunt deja gata, iar familia copiiilor le-a făcut publice.

Potrivit medicilor legiști cauza morții celor doi bebeluși din Apața a fost insuficiența cardio-respiratorie. De asemenea legiștii mai menționează că micuții aveau și pneumonie și fuseseră născuți prematur. Aceste două probleme au dus în final la deces. Este clar că nu erau sănătoși la externare.

Cei doi copii au fost internați la Spitalul de Pediatrie în perioada 2-11 februarie cu probleme grave respuratorii. Au fost externați, dar au murit la două zile după ce au ajuns acasă. Băiatul a fost găsit mort joi dimineață în pătuț de bunica lui. Sora lui a fost dusă la spital la cererea polițiștilor. Din păcate a murit în câteva ore.

Potrivit scrisorii medicale de la externare starea copiilor era bună, nu mai aveau febră și au recomandări de tratament la domiciliu. Pe biletul de externare singurul tratament dat este cel cu vitamina C. Problema aici se spune. Se știa că bebelușii locuiesc în condiții mizere, se ceruse anchetă social, dar totuși au fost externați și lăsați să se întoarcă în mediul care i-a îmbolnăvit.

„Conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov vă  informează, că nu a intrat oficial în posesia documentelor medico-legale legate de decesul celor doi frați gemeni. În momentul în care vom avea rezultatele anchetelor, anchete  aflate în curs de desfășurare, vom anunța oficial concluziile acestora.

Spitalul nostru este un spital clinic de urgență, care tratează cu succes multe cazuri grave, mortalitatea intraspitaliceasca fiind foarte mică. Din păcate, în perioadele epidemice, de circulație a unor germeni de mare virulență, există pacienți cu boli asociate, care fac complicații severe, fără răspuns la tratamentele complexe pe care le aplicăm și la eforturile de salvare depuse  de  personalul  medical. Astfel de cazuri se găsesc peste tot în lume. Așa a fost și  cazul pacientului  în vârsta de 6 luni, despre care  ați solicitat informații și la care am identificat asocieri virale severe“, este comunicatul de presă sec trimis de Spitalul de Pediatrie Brașov.

 

Adauga comentariu