Un nou politician părăsește tabăra PNL Brașov. Gheorghe Ialomițianu și-a anunțat pe Facebook demisia din PNL

După plecările din primăvară din PNL Brașov ale lui Claudiu Cornea, fost consilier județean și Miklos Gantz, fost administrator public la Primăria Brașov, și a Marianei Câju în 2017, fost consilier județean, și-a făcut ieșirea din PNL Brașov și Gheorghe Ialomițianu, fostul ministru al Finanţelor în perioada 2010-2012 și parlamentar în mandatele 2008-2012 și 2012-2016.

Gheorghe Ialomițianu şi-a anunţat pe Facebook demisia din PNL, „Astăzi am decis să îmi dau demisia din PNL Braşov. Mulţumesc foştilor colegi din acest partid pentru buna colaborare”.

Acesta a ajuns în PNL în urma fuziunii din 2014 dintre PDL și PNL, alături de un alt parlamentar brașovean Gabriel Andronache.

Gheorghe Ialomițianu a criticat pe Facebook administrația brașoveană spunând că „Reprezentanții Primăriei Brașov anunță în mod excesiv ca în următoarea perioadă vor demara investiții importante finanțate din fonduri proprii. De exemplu, realizarea Spitalului Regional Brașov și cea mai mare Sală Polivalentă din România. Mai mult, vorbesc de realizarea aeroportului de la Brașov deși acesta este construit de către Consiliul Județean Brașov. Ar fi bine ca reprezentanții Primăriei Brașov să ne spună din ce fonduri finanțează aceste investiții. Potrivit bugetului Primăriei Brașov pe 2019 rezultă că această instituție nu poate să își acopere cheltuielile cu funcționarea din veniturile proprii, apelând la excedentul bugetar din anii precedenți. Sper ca Brașovul să nu fie dat exemplu după Municipiul București, cu o situație financiară grea. Am observat că actuala conducere a Primăriei Brașov încearcă să rezolve situația financiară prin majorarea impozitelor și taxelor locale, care nu este cea mai bună soluție. Recomand conducerii Primăriei Brașov să ia exemplul orașelor care își asigură finanțarea investițiilor din fonduri europene nerambursabile. Aceste orașe au depășit din punct de vedere economic, social și cultural Municipiul Brașov”.

În replică la critica și demisia lui Ialomițianu, PNL Brașov răspunde prin președintele organizației municipale PNL Brașov, Adrian Oprică, reproșându-i demisionarului că „Este păcat că Gheorghe Ialomiţeanu nu a înţeles că în acest moment trebuia să rămână şi să pună umărul la schimbarea de generaţii, pentru că, aşa cum în 2008 o întreagă organizaţie a muncit pentru ca el să ajungă deputat, acum trebuie să muncim pentru alţii. Alegerile din 26 mai ne-au arătat clar că se impune o schimbare de genraţii pe care şi PNL trebuie să o facă. 

Dacă după ani la rând a fost susţinut şi asumat la membru PNL, alege să părăsească partidul, nu pot decât să îi mulţumesc pentru ce am realizat împreună şi să îi dorim succes mai departe. În PNL ne dorim oameni loiali unii altora şi nu în ultimul rând corecţi faţă de tot ce s-a întâmplat în trecut în ceea ce îi priveşte...”.

Ce este interesant în declarația lui Adrian Oprică este faptul că PNL a susținut un membru PDL în 2008 pentru a intra în Parlament. Ori a uitat președintele organizației municipale PNL Brașov că fuziunea PDL – PNL s-a făcut în 2014 ori PNL Brașov a jucat împreună cu PDL și înainte de 2014. Dacă ne utiăm la relația locală dintre primarul George Scripcaru care vine din PDL și organizația PNL putem spune că fuziunea a avut loc cu mult înainte de 2014.

Adauga comentariu