Un proiect obținut din fonduri europene s-a dovedit a fi un eșec. Primăria Municipiului Săcele vrea să se retragă din parteneriat

Proiectul încheiat între firma Siveco și Consiliul Județean, la care s-au înscris 15 UAT-uri, era destinat pentru un sistem informatic integrat, în ceea ce privește Registrul Agricol. 

Valoarea proiectului este de aproximativ 6 500 000 lei. Acesta a vizat 15 localități, printre care se afla și Săcele, ce avea un astfel de sistem, de mai mulți ani. Primăria Săcele a așteptat patru ani de zile ca acest proiect să devină funcțional, însă nici acum nu funcționează, fapt pentru care vrea să se retragă din parteneriat. Între timp, edilii municipiului Săcele au luat legătura și cu echipa de implementare a proiectului, din cadrul Consiliului Județean și le-a comunicat problema. 

Deoarece problema nu a fost rezolvată, primăria a demarat deja în instanță, un proces pe această temă. Registrul Agricol de la Primăria Săcele este gestionat cu ajutorul primului sistem, un sistem ce a fost introdus în urma încheierii unui contract cu o firmă din Piatra Neamț. Lunar, toate primăriile implicate în proiect trebuie să plătească o taxă de mentenanță firmei, deși sistemul nu funcționează.

Adauga comentariu