VIDEO 2,7 milioane de lei de la Primărie pentru pietonalul din Răcădău. Pardoseală multicoloră și o nouă fântână arteziană

Primăria a alocat în bugetul din acest an 2.750.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la pietonalul de pe Valea Cetății din Răcădău. Zona va avea o transformare completă. Arteziana va fi înlocuită cu una la nivelul pavajului. Pentu creșterea mobilității și pentru respectarea normelor pentru persoanele cu dizabilități se vor amenaja rampe, cu respectarea normativelor în vigoare.

Pentru creșterea atractivității a fost propusă o pardoseală multicoloră din materiale termo-plastice. Pietonalul va putea fi văzut mai ușor de pe Tâmpa. De asemenea, soluția acestei pardoseli a fost aleasă și datorită faptului că sub actualul pavaj este un strat de beton de 20 de cm grosime care nu permite trecerea apei.

Pe pietonal vor putea circula și bicicliștii, iar pietonii vor avea o zonă de amfiteatru lângă fântână. De asemenea, se ia în calcul amenajarea un spațiu pentru evenimente și expoziții în dreptul Liceului de Artă.

Pentru asigurarea coerenței zonei, forma fântânii și dimensiunile sale vor fi replicate în nivelul superior, la nivelul pardoselii pietonalului, unde amprenta fântânii va fi realizată din lemn de ipe (un lemn de origine braziliană, extrem de dur și foarte rezistent în timp) și va fi mărginită de arbori.

În plus, lucrările vor cuprinde refacerea rețelelor de utilități publice (iluminat și drenaj/canalizare), sistemul de irigații va fi automatizat și vor fi instalate trei cișmele, câte una pentru fiecare „etaj“ al pietonalului. De asemenea, vor fi instalate camere de luat vederi și un sistem de internet wifi.

 

 

Adauga comentariu